For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Joyce DiDonato | George Enescu Festival
Joyce DiDonato

„Arta uluitoare și veselă a lui Joyce DiDonato ne amintește că în orice generație există câțiva giganți. Joyce nu este doar un artist grozav, curajos și inspirațional – unul dintre cei mai buni interpreți ai timpului nostru – dar este, de asemenea, o prezență transformatoare în arte. Cei care-i cunosc repertoriul sunt uimiți de darurile ei, iar cei care nu știu nimic despre el sunt câștigați instantaneu. Joyce cântă și lumea este brusc mai strălucitoare. Ea ne obligă să ascultăm activ, să auzim lucrurile din nou.” Jake Heggie, Gramophone

Câștigătoare a mai multe Premii Grammy și a Premiului Olivier 2018 pentru Realizări Remarcabile în Operă, Joyce DiDonato, născută în Kansas, farmecă publicul din întreaga lume și a fost proclamată „probabil cea mai puternică solistă din generația sa” de The New Yorker. Cu o voce „cu nimic mai puțin valoroasă decât aurul de 24 de carate”, potrivit The Times, Joyce a urcat în vârful industriei atât ca solistă, cât și ca o susținătoare acerbă a artelor, câștigând o reputație internațională ca interpretă în opere de Handel și Mozart, dar și prin discografia ei largă, mult aclamată. De asemenea, este foarte apreciată pentru rolurile bel canto în lucrări de Rossini și Donizetti.

Sezonul 2020/21 a început pentru Joyce cu spectacolele din programul ei inspirat din baroc, My Favourite Things, cu Il Pomo d’Oro în Bayreuth și Valencia, precum și un recital uluitor pentru seria de concerte Met Stars Live. Până în prezent, cele mai importante momente ale sezonului includ spectacole ale lucrării Winterreise la Musikverein în Viena și Festpsielhaus Baden-Baden, precum și turnee cu programul ei de recitaluri In My Solitude cu pianistul și colaboratorul de lungă durată Craig Terry, în orașe precum Oviedo, Madrid, Barcelona, ​​Essen, Amsterdam, Moscova și St Petersburg. Anul acesta Joyce este, de asemenea, încântată să fie Artist Ambasador în parteneriat cu platforma de streaming de muzică clasică, Primephonic.

Joyce a fost aleasă ca Artistul Perspectives al Carnegie Hall în 2019/2020, cu apariții, inclusiv cu Orchestra Simfonică din Chicago sub bagheta lui Muti și interpretând Winterreise de Schubert în recital cu Nézet-Séguin. În acest sezon a fost desfăsurat, de asemenea, turneul final al albumului ei In War & Peace cu Il Pomo d’Oro în America de Sud, culminând cu Washington DC, și un turneu cu Orchestre Métropolitain sub bagheta lui Nézet-Séguin.

În operă, rolurile recente ale lui Joyce includ Agrippina la Metropolitan Opera și într-o nouă producție la Royal Opera House, Didon în Les Troyens la Opera de Stat din Viena; Sesto în Cendrillon și Adalgisa în Norma la Metropolitan Opera, Agrippina în concert cu Il Pomo d’Oro sub Maxim Emelyanchev; Sister Helen în Dead Man Walking la Teatrul Real Madrid și Barbican Center din Londra; Semiramide la Opera de Stat Bavareză și Royal Opera House și Charlotte în Werther la Royal Opera.

Foarte populară în circuitul de concerte și recitaluri, Joyce a primit rezidențe artistice la Carnegie Hall și la Barbican Center din Londra, a făcut un turneu extensiv în Statele Unite, America de Sud, Europa și Asia și a apărut ca solist invitat la BBC Last Night of the Proms. Printre alte concerte importante se numără și cel cu Filarmonica din Berlin sub Sir Simon Rattle, Orchestre Révolutionnaire et Romantique sub Sir John Eliot Gardiner, Orchestra Philadelphia sub conducerea lui Yannick Nézet-Séguin și Orchestra Academică din Santa Cecilia și Orchestra Națională de Tineret SUA sub conducerea lui Sir Antonio Pappano.

Un artist ce înregistrează exclusiv sub egida Warner Classics / Erato, discografia extinsă a lui Joyce include Les Troyens care în 2018 a câștigat Premiul pentru Înregistrare (Opera completă) la International Opera Awards, Premiul pentru Operă la BBC Music Magazine Awards și Premiul Înregistrarea Anului de la Gramophone, iar Agrippina de Handel a câștigat Premiul Înregistrarea de Operă din partea Gramophone și din partea Limelight în 2020. Printre celelalte albume ale lui Joyce se numără Winterreise, alături de Yannick Nézet-Séguin, Songplay, In War & Peace, care a câștigat Premiul pentru cel mai bun recital Gramophone în 2017, Stella di Napoli, Diva Divo și Drama Queens, album câștigător al unui premiu Grammy. Alte onoruri includ Premiile Artistului Anului și Recitalul Anului din partea Gramophone, precum și accederea în Hall Of Fame, tot din partea Gramophone.