For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Judit Polgar | George Enescu Festival

Judit Polgar, născută la Budapesta, a studiat pianul la Conservatorul din Zurich, cu Hadassa Schwimmer și Homero Francesch (diplomă de pianist de concert), și acompaniamentul vocal la Conservatorul din Zurich și cel Karlsruhe, cu Irwin Gage și Hartmut Höll (diplomă de master cu distincție în acompaniament vocal). Și-a continuat studiile cu Florian Ziemen la Universitatea de Arte din Berna (diplomă de studii avansate în dirijat de orchestră) și la Universitatea din Lucerna (master în studii culturale).

Judit Polgar este un acompaniator de canto foarte căutat și a cântat la diverse festivaluri internaționale și teatre de operă. Din 2014 este lector de acompaniament, cu accent pe canto, la Universitatea de Muzică Kalaidos din Zurich.

Ca acompaniator de lied, Judit Polgar a participat la importante concursuri internaționale: ARD München, Hugo Wolf Stuttgart, Schubert și Arta Modernă Graz (finală). În 2009, a primit Premiul Nico Kaufmann al Cantonului Zurich pentru acompaniatori de canto. În 2010 a primit premiul pentru acompaniament la Concursul de Canto Joseph Suder din Nürnberg.

În calitate de corepetitor a participat la diverse producții (printre care cu Free Opera Company, Oper im Knopfloch, Junges Musiktheater Zürich, Volksoper Zürich, Theatergesellschaft Beinwil, Operettenbühne Hombrechtikon, Operton, Academia de Muzică și Teatru).

Înregistrările sale pe CD au fost lansate de OehmsClassics (Songs of a New Era, lieduri de Arnold Schönberg, Alban Berg, Arthur Honegger, Claude Debussy), VDE-Gallo Records (Ablösung, lieduri de Viktor Ullmann, Gustav Mahler, Alban Berg, Richard Strauss), meta records (Kopf Kino Kantaten de Tobias von Glenck), Rondeau Production (Awakening, lieduri de Hugo Wolf, Alban Berg, Richard Strauss și Viktor Ullmann) și Solo Musica (lieduri de Martha Castelberg).