For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser KACPER SZELĄŻEK | George Enescu Festival

KACPER SZELĄŻEK

Contratenor

În 2016,Kacper Szelążek a absolvit Chopin University of Music din Varșovia, la clasa de canto a prof. Artur Stefanowicz.

A debutat în 2013 în rolul lui Nerone din L’Incoronazione di Poppeade Monteverdi, pe care l-a interpretat la Collegium Nobilium din Varșovia, și în 2015 la Salle Franc Martin Auditorium din Geneva, înregistrând un real succes.

În 2013, fiind recunoscut drept cel mai bun tânăr muzician al anului, a primit o propunere din partea radioului polonez să înregistreze piesele lui Szymanowski și să reprezinte Polonia la EBU Young Talents Competition din Bratislava (International Forum of Young Performers New Talent).

După aceea, a cântat, printre altele, cu Filarmonica din Varșovia, Teatro Ristori din Verona, Teatro Thalia din Lisabona, Concert Hall of the Pushkin Museum în Moscow, la Opera Națională din Varșovia, la Warsaw Chamber Opera, la Polish Radio Concert Hall în Varșoviași la Stanislawowski Royal Theatre în Varșovia.

A cântat în rolul lui Merone în L’Incoronazione di Poppeade Monteverdi, Nerone în Agrippina, Bertarido în Rodelinda, Ariodante în Ariodante de Händel, Gilade în Farnace de Vivaldi, Eliogabaldo în Eliogabaldo de Cavalli.Acestora li se adaugă partituri de oratorii și cantate.

În 2016 a primit Premiul Carlo Maria Giulini la concursul de canto Moniuszko din Varșovia.

În stagiunea 2017 – 2018 a cântat la Opera din Amsterdam în La morte d’Orfeo de Landini, sub bagheta lui Christophe Rousset, alături de orchestra Les Talens Lyriques și la Sala Radio din Katowice, din Polonia, într-un recital care a cuprins arii de operă din perioada barocă.

În stagiunea 2018 – 2019 interpretează operaFarnace de Vivaldi la Stanislawowski Theater din Varșovia, rolul eponim în Giulio Cesare de Händel, la Grand Theater în Poznan, cu Paul Esswood la pupitru. Cântă, în premieră, la Boston Early Music Festival în recent descoperita operă a lui Agostino Steffani, Orlando generoso, în rolul lui Medoro (opera va fi înregistrată de Erato), cântă în La Finta Pazza de Francesco Sacrati la Opera din Dijon, sub bagheta lui Leonardo Garcia Alarcon, care urmează să fie interpretată și în Geneva și Versailles.

Artistul a început stagiunea 2019 – 2020 în rolul lui Narciso din Agrippina și în rolul lui Tolomeo în Giulio Cesare de Händel, în producția semnată de ansamblul Les Talens Lyriques, cu Christophe Rousset la pupitru, la Theatre des Champs Elysées din Paris și la Festivalul George Enescu din București.