For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser KENSHO WATANABE | George Enescu Festival

KENSHO WATANABE

Având diverse apariții pe scena internațională în ultimii doi ani, Kensho Watanabe a devenit rapid unul dintre cei mai interesanți și versatili tineri dirijori din Statele Unite. Recent, Kensho a fost recunoscut drept beneficiar al unui premiu pentru asistență în carieră de către Fundația Solti din S.U.A. A deținut funcția de dirijor asistent al Orchestrei din Philadelphia din 2016 până în 2019 și, în acest timp, și-a făcut debutul apreciat de critici cu Orchestra și pianistul Daniil Trifonov, preluând rolul de la mentorul său Yannick Nézet-Séguin. El a continuat să dirijeze patru concerte cu Orchestra Philadelphia în 2019, pe lângă debuturile la „Bravo! Festivalul Vail” și numeroase concerte la Centrele de Artă Performantă Mann și Saratoga.

Cele mai importante momente recente au inclus debutul său cu Houston Symphony, Royal Scottish National Orchestra, Detroit Symphony, Brussels Philharmonic și BBC National Orchestra of Wales, precum și debutul său japonez la Festivalul Matsumoto. Revenirile recente includ Orchestre Metropolitain din Montreal. Cele mai importante momente ale sezonului 2019-20 includ debutul său cu Filarmonica din Londra și Orchestrele Filarmonice din Tokyo, Orchestra National du Capitole de Toulouse, Orchestra Simfonică din San Antonio, precum și debutul finlandez cu Jyväskylä Sinfonia.

Fiind la fel de familiar cu repertoriul simfonic și operistic, domnul Watanabe a condus numeroase opere cu Teatrul de Operă Curtis, precum cel de la La Rondine de Puccini în 2017 și La bohème în 2015. În plus, a fost dirijor asistent pentru domnul Nézet-Séguin la o nouă producție a lui Elektra de Strauss la Opera din Montreal. În acest sezon, Watanabe va conduce Die Fledermaus al lui Strauss la Academia de Muzică Seiji Ozawa.

Watanabe a fost anterior dirijorul inaugural, membru al Institutului de Muzică Curtis din 2013 până în 2015, sub îndrumarea lui Nézet-Séguin. Un violonist desăvârșit, domnul Watanabe a obținut diploma de master în muzică de la Yale School of Music și a servit ca violonist înlocuitor în Orchestra din Philadelphia din 2012 până în 2016.