For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Keri-Lynn Wilson | George Enescu Festival
Keri-Lynn Wilson

Keri-Lynn Wilson

Keri-Lynn Wilson – dirijoare de operă și de muzică simfonică, a fost invitată să conducă orchestre de prestigiu internațional și a susținut concerte în Opere renumite. Recent, doamna Wilson a dirijat Dama de pică la Stockholm, Olandezul zburător la Montreal și Traviata la Salerno.

În lunile următoare va dirija Carmen la Nimes, Nabucco în La Coruna, Traviata la Zurich, Boris Godunov la Tel Aviv și Evgheni Oneghin în Varșovia. Keri-Lynn Wilson a dirijat orchestre în Paris, Los Angeles, Munchen, Montreal, Toronto, St. Paul, Houston, Washington, Aachen, Leipzig, Moscova, St. Petersburg, Madrid, București, Ierusalim, Ljubljana, Zagreb și multe altele. Casa de discuri Dorian Records a produs un CD al său dirijând orchestra simfonică Simon Bolivar din Venezuela, interpretând compoziții latino-americane.

Născută în Winnipeg, Canada, Keri-Lynn Wilson a studiat flautul, pianul și vioara. La Julliard în New York, a fost studenta celebrului flautist Julius Baker și și-a făcut debutul la Carnegie Hall la vârsta de 21 de ani. A primit bursa Bruno Walter și și-a continuat studiile la Julliard, în dirijat, cu Otto-Werner Mueller, primind o dublă licență – de flautistă și dirijoare. A debutat cu National Arts Center Orchestra din Canada la vârsta de 23 de ani.

În perioada studenției a fost asistenta lui Claudio Abbado la Festivalul Salzburg și a primit o bursă din partea Tanglewood Music Center. După absolvire a fost dirijoare asociată a Orchestrei simofnice Dallas până în 1998, când s-a lansat într-o carieră internațională ca dirijoare invitată.