For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Koichiro Harada | George Enescu Festival

Koichiro Harada

Născut în 1945, Koichiro Harada a studiat vioara, muzica de cameră și arta dirijorală la Școala de Muzică Toho Gakuen și la Juilliard, îndrumat de Hideo Saito, Kazuyoshi Akiyama, Dorothy DeLay și Ivan Galamian. În 1969, a fondat renumitul Tokyo String Quartet, în care a cântat la vioara I timp de 12 ani. Foarte apreciat pentru talentul, tehnica și muzicalitatea sa, a început ulterior să predea în centre muzicale reputate, incluzând Conservatorul din Cleveland și Festivalul de Muzică din Aspen.

Koichiro Harada s-a întors la Tokyo în 1983, unde a continuat să formeze mai multe ansambluri importante de muzică de cameră, printre care NADA și Mito Quartet. A concertat la numeroase festivaluri, printre care Festivalul de Muzică din Aspen, Academia de Muzică Ishikawa și Festivalul de Muzică din Kurashiki.

Fiind deopotrivă un dirijor apreciat, Koichiro Harada susține concerte adesea cu New Japan Philharmonic, Orchestra Filarmonicii din Osaka, Orchestrele Simfonice din Hiroshima, Sapporo, Kyoto și Kyushu, Orchestra Filarmonicii din Tokyo, Orchestra Ensemble Kanazawa și Kioi Sinfonietta Tokyo, printre multe altele.

În plus față de activitățile concertistice, Koichiro Harada este profesor la Școala de Muzică Toho Gakuen și a fost invitat ca membru al juriului la numeroase concursuri internaționale precum: Concursul Internațional Regina Elisabeta din Belgia, Concursul Internațional de Vioară din Indianapolis, Premio Paganini și Concursul Internațional de Vioară Henryk Wieniawski. În 2005, a fost președinte al juriului la Concursul Internațional Long-Thibaud.