For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Kostandin Tashko  | George Enescu Festival

ALBANIA

Kostandin Tashko s-a născut la Tirana, în Albania, în 1997. După ce a absolvit Conservatorul Tartini din Trieste, sub îndrumarea prof. Teresa Trevisan, studiază în prezent la Colegiul Regal de Muzică din Londra, fiind beneficiarul unei burse integrale pentru Diploma de Artist.

La vârsta de 23 de ani, Kostandin a fost nominalizat pentru distincția Instrumentistul Anului în Albania. În 2021 a obținut Premiul al II-lea la Concursul Premio Venezia (ediția XXXVII). A mai obținut premii la Concursul Internațional de Pian din Friuli Venezia Giulia, Palma D’Oro Finale Ligure, Young Pianist of the North (Newcastle), EPTA Croația.

Kostandin a fost selectat pentru a participa la cursuri de măiestrie renumite, precum Academia de Pian din Eppan, Academia Internațională de Muzică din Liechtenstein, Academia de Muzică din Pinerolo, Festivalul Internațional de Pian de la Ferrara, susținute de personalități precum Aquiles delle Vigne, Arie Vardi, Milana Chernyavska, Pavel Gililov, Benedetto Lupo și Christopher Elton.

Kostandin a concertat în 15 țări, în cadrul unor festivaluri importante, precum Mittelfest, Festivalul de la Ljubljana, Festivalul de Pian de la Heidelberg, Amici della Musica di Padova și în săli de concerte precum Opera Națională din Albania, Teatrul La Fenice din Venezia, Teatrul Verdi din Trieste, Sala dei Giganti Padova, Teatrul Filarmonicii din Verona, Sala Fazioli din Sacile, Casa da Música Porto. Este autorul a două albume solo lansate de casele de discuri KNS Classical și Velut Luna.

 

PROGRAM

Etapă online
Bach Preludiul și fuga în la minor, Clavecinul bine temperat – Caietul II
Beethoven Sonata nr. 23 în fa minor op. 57, Appassionata
Chopin Studiul op. 25 nr. 10
Scriabin Studiul op. 2 nr. 1
Liszt Sonata în si minor S. 178

Semifinală
Enescu Suita nr. 2 în re major op. 10
Scriabin Sonata nr. 5 op. 53
Ceaikovski/Pletnev Suită din baletul Spărgătorul de nuci op. 71a
Ravel La Valse

Finală
Liszt Concertul nr. 2 în la major pentru pian și orchestră S. 125