For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Kristina Besman  | George Enescu Festival

RUSIA

Kristina Besman s-a născut în 1994 la Moscova. A studiat la Conservatorul din Moscova cu violonistul Prof. Victor Pikayzen și Prof. Eduard Grach, unde a absolvit și studile de masterat.  În prezent locuiește la Viena și studiază cu prof. Igor Petrushevski. La Moscova s-a impus ca unul dintre cei mai importanți violoniști ai generației sale. Ea a cântat la recitaluri  și concerte apreciate de critică, în majoritatea sălilor importante din Moscova și Rusia. Interpretarea ei- primită cu ovații în picioare- a Schnitke de A. Paganini la Sala Mare a Conservatorului din Moscova, este în mod special notabilă. 

Este câștigătoare a mai multor concursuri internaționale, printre care un concurs de vioară la Kiev, un concurs de tineret în Norvegia, un concurs de vioară în Yakutia și multe altele. Kristina a fost invitată la cele mai importante festivaluri din Rusia și din străinătate, inclusiv la Youth Arts Festival de la Paris, S. Richters Festival – December Nights Festival, Europeen Voix Etouffees din Strasburg și multe altele. A fost în turneu în orașe din Rusia, Spania, Italia, Franța și Germania. Kristina își face un nume în Austria drept una dintre cele mai promițătoare artiste din generația ei. Recenta sa interpretare pentru televiziunea austriacă i-a adus multă apreciere din partea criticii.

PROGRAM

Etapă online
Bach Ciacona din Partita în re minor pentru vioară solo
Mozart Concertul nr. 5 în la major pentru vioară și orchestră K. 219 (partea I cu cadență)
Schubert Sonata în la major pentru vioară și pian D. 574
Enescu „Lăutarul” din Suita Impresii din copilărie op. 28
Paganini Capriciul nr. 11

Semifinală
Prokofiev Sonata nr. 1 în fa minor pentru vioară și pian op. 80
Enescu Suita pentru vioară și pian Impresii din copilărie op. 28
Schnittke A Paganini

Finală
Sibelius Concertul în re minor pentru vioară și orchestră op. 47