For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Kristjan Järvi | George Enescu Festival

Kristjan Järvi

Kristjan Järvi trăiește și respiră muzică, folosindu-și puterea pentru a crea spații în care orice este posibil. Kristjan Järvi își urmărește ideile de pionierat ca dirijor, producător, compozitor și aranjator muzical. Îmbrățișând totul cu antreprenoriat creativ, el deține propria companie de producție Sunbeam Productions.

„Kristjan Järvi și-a câștigat reputația ca fiind unul dintre cei mai isteți și inovatori creatori de programe de pe scena clasică” (Reuters). În calitate de dirijor, se simte ca acasă pe marile scene internaționale, interpretând piese ale marilor clasici, de la Wagner la Ceaikovski și de la Steve Reich la Radiohead, precum și producțiile sale originale, fără a se limita la un anumit gen muzical.

Kristjan Järvi și-a dezvoltat propriul sunet unic cu grupul său de muzică clasică-hip-hop-jazz din New York, Absolute Ensemble, Baltic Sea Philharmonic și cu formația ‘Nordic Pulse’, creată chiar de Sunbeam. Kristjan își modelează viața muzicală și duce expresia artistică la nivelul următor cu sprijinul echipei sale de la „Sunbeam Productions”, cu care creează o nouă paradigmă pentru reprezentația multi-senzorială Xperiences. La sfârșitul anului 2020, Kristjan a fondat o nouă casă de discuri: „nEscapes”. Pe lângă distribuția online de muzică, oferă artiștilor proprii „nEscapes Lounges” un nou format de ascultare a muzicii.

Pe lângă propriile producții, Kristjan Järvi colaborează la nivel internațional cu artiști remarcabili precum regizorul Tom Tykwer (pentru coloana sonoră a serialului Babylon Berlin) și artiști precum MUM, Bryce Dessner (The National), Hauschka, Robot Koch și Max Richter și, în prezent, apare în documentarul „Bastille Re-Orchestrated ”pe Amazon Prime.

Kristjan este compozitor și producător în parteneriat exclusiv cu BMG Music sub marca proprie, „Modern Recordings”. Ultimul său album se numește Nordic Escapes.