For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser La Cetra Vokalensemble | George Enescu Festival

La Cetra Vokalensemble

La Cetra Vokalensemble a fost fondată în 2012, la inițiativa Andrei Marcon și a lui Johannes Keller. Baza corului este formată din absolvenți ai Schola Cantorum Basiliensis.

Pe de o parte, La Cetra Vokalensemble acompanizaă La Cetra Barockorchester, ceea ce deschide o gamă largă de posiblități pentru un repertoriu vast. Pe de altă parte, ansamblul vocal are propriile proiecte. Datorită competenței stilistice și muzicale indubitabile a interpreților, ansamblul vocal este extrem de versatil. Repertoriul conține lucrări plecând de la Școala corală gregoriană și ansambluri de cameră cu soliști, până la opere și oratorii de scară largă.

În aparițiile pe scenă de la Teatrul din Basel, a apărut, printre altele, în spectacolul Médée a lui Charpentier și în Judita Triumphans a lui Vivaldi. În seria de concerte La Cetra in Basel și sub bagheta Andrei Marcon, ansamblul vocal se concentrează pe interpretarea Parnasso in festa de Handel, a Vespro di Natale de Monteverdi, a Der Tag des Gerichts de Telemann, a Messiah de Handel, a Mass in B minor de J. S. Bach și a St. John Passion. În noiembrie 2020, La Cetra Vokalensemble va avea prima apariție a capella, cu Missa Mille Regretz a lui Morales, în seria La Centra in Basel.

Carlos Federico Sepúlveda, dirijorul corului

S-a născut în 1976, în Medellín, Columbia. Și-a terminat studiile în dirijatul coral și orchestral cu distincție în 2001, la Viena, și s-a specializat în teorie muzicală antică la Schola Cantorum Basiliensis, în 2005. De atunci, ține cursuri de teorie muzicală și este directorul departamentului de teorie muzicală la Schola Cantorum Basiliensis. A fost director-adjunct la aceeați facultate din toamna anului academic 2016/2017. Este director artistic al proiectului educațional Música Antigua para Nuestro Tiempo de la Schola Cantorum Basiliensis, dirijor invitat regulat la diferite ansambluri și director al La Cetra Vokalensemble.