For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser London Mozart Players | George Enescu Festival

London Mozart Players

London Mozart Players este cea mai veche orchestră de cameră a Marii Britanii,  înființată în anul 1949 de către Harry Blech. Aceasta a fost fondată cu scopul de a delecta publicul cu lucrări compuse de Haydn și Mozart și este recunoscută pentru tradiția sa britanică inconfundabilă. În ultimii șaptezeci și trei de ani, LMP a dobândit o reputație deosebită pentru repertoriile îndrăznețe și ambițioase pe care le-a interpretat, cuprinzând muzică din perioda Barocului și până la muzică contemporană. În continuare, își susține tradiția de colaborări cu artiști de renume internațional, lista cuprinzând nume precum Dame Jane Glover, Nicola Benedetti, Howard Shelley, Sheku Kanneh-Mason, și Michael Collins. Orchestra se bucură de o reputație internațională, susținând turnee în Europa și Orientul Îndepărtat și realizând frecvent înregistrări pentru casele de discuri Naxos, Convivium, Chandos, și Hyperion Records.

Orchestra London Mozart Players susține concerte în locații importante pentru viața muzicală londoneză precum the Royal Festival Hall, St John’s Smith Square și Gadigan Hall, precum și în catedrale și alte locații importante din  Marea Britanie. Timp de 33 de ani, LMP a fost orchestra permanentă a Croydon’s Fairfield Halls, și ansamblul continuă să își arate și în prezent  angajamentul față de viața culturală a orașului. LMP este de asemenea angajată în dezvoltarea comunitară, având birouri în St John the Evangelist, Upper Norwood, de unde conduce un program de inițiative, onorat cu premii. Orchestra a adus în concert artiști renumiți  precum Nicola Bendetti și Sheku Kanneh-Mason  și a implementat totodată programe educative, concerte de familie și colaborări cu școli și organizații comunitare.

LMP a reușit să rămână activă și pe timpul pandemiei. A fost primul amsamblu al cărui membrii au oferit lecții zilnice de muzică în mediul online în timpul izolării, lecțiile fiind disponibile pentru audiat pe YouTube, sub numele ,,At Home with LMP”.  A fost de asemenea prima orchestră care a susținut concerte după ridicarea restricțiilor în Marea Britanie la mijlocul lunii iunie. Alături de Tasmine Little și Jennifer Pike,  a obținut un număr de 1 milion de vizualizări în cadrul seriilor de concerte LMP Live!, difuzate pe canalele social media ale Classic FM. În toamna anului 2020, s-a aflat în avangarda orchestrelor Marii Britanii care s-au avântat la organizarea  unor concerte online, plătite de publicul ascultător, pentru susținerea muzicienilor. Seria curentă de concerte intitulată ,,Spotlight On..” în colaborare cu Sheku și Isata Kanneh-Mason, Jess Gillam și Leia Zhu este disponibilă pentru ascultători  pe site-ul oficial al LMP.

În calitate de orchestră originală și determinată în mobilizarea proiectelor sale, LMP s-a bucurat de colaborări cu școli și centre muzicale de pe teritoriul britanic (recent Dubai și Hong Kong) dar și cu profesori, pentru a inspira tânăra generație de muzicieni și iubitori de muzică. LMP își continuă tradiția veche de 73 de ani, aceea  de a promova tinere talente: Nicola Benedetti, Jacqueline du Pres și Jan Pascal Tortelier sunt doar câteva nume dintre virtuozii care au fost susținuți la începutul carierei de orchestra LMP. In luna ianuarie, LMP a lansat ambițiosul proiect ,,100k challenge”, care își propune să aducă împreună prin intermediul muzicii, 100.000 de copii și tineri.

LMP este singura orchestră profesionistă din Marea Britanie care este condusă managerial, operațional și artistic de proprii membrii instrumentiști.

Orchestra s-a bucurat de patronajul Alteței Sale Regale, Contele de Wessex începând cu anul 1988.