For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser London Symphony Orchestra | George Enescu Festival

De la excelența artistică oferită pe scenă, în înregistrări și în filme, până la programul său extraordinar de educație muzicală și pentru comunitate, London Symphony Orchestra încearcă să aducă muzica excelentă în fața a cât mai mulți oameni cu putință. Înființată în 1904, LSO a fost una dintre primele orchestre independente, clădită pe baza valorilor parteneriatului și proprietății artistice. Acel spirit antreprenorial continuă până în ziua de azi.

LSO este Orchestra Rezidentă de la Barbican Centre din City of London încă de la deschiderea acestuia în 1982. În fiecare an, susține peste 70 de concerte la Londra și 50-60 în toată lumea. De asemenea, LSO programează concerte și ateliere la LSO St. Luke’s prin revoluționarul său program de educație și pentru comunitate, LSO Discovery, unul dintre primele astfel de programe din Marea Britanie. Orchestra este o promotoare a muzicii noi, angajând regulat unii dintre cei mai buni compozitori britanici pentru a scrie lucrări noi semnificative pentru orchestră, încercând în același timp să dezvolte generația tânără de dirijori a Marii Britanii.

LSO și-a dezvoltat o familie strânsă de artiști care își demonstrează continuu angajamentul față de această orchestră, cu Sir Simon Rattle ca director muzical, Gianandrea Noseda și François-Xavier Roth dirijori principali invitați, Michael Tilson Thomas dirijor laureat și André Previn dirijor emerit. De asemenea, se mândrește cu relații îndelungate cu unii dintre cei mai importanți dirijori și soliști ai lumii, care se bucură de ambiția muzicală fără limite pe care o oferă LSO.

LSO are o istorie a inovării care o ajută să rămână relevantă și contemporană. Odată cu înființarea propriei case de discuri, LSO Live, în anul 1999, Orchestra a revoluționat modul în care se înregistrează și diseminează muzica orchestrală live. De atunci, LSO Live a lansat peste 150 de discuri și folosește în continuare noile tehnologii digitale, cu intrări revoluționare pe piața filmului digital, a înregistrărilor audio Blu-Ray, a descărcărilor și streaming-ului. LSO are mai multe înregistrări decât orice altă orchestră, și multe milioane de persoane s-au bucurat de orchestră prin intermediul activității sale de top din cinematografie, care include sute de soundtrack-uri clasice, de la Războiul Stelelor la Discursul regelui, Forma apei și Indiana Jones.

LSO încearcă să aducă muzica orchestrală live în fața a milioane de persoane în fiecare an, prin spectacole la Londra și în lumea întreagă. LSO este sprijinită de finanțări publice prin Consiliul Artelor și Corporația City of London pentru rezidența la Barbican Centre, ceea ce, împreună cu partenerii săi strategici din sectorul privat, îi permite să aibă în continuare o activitate vastă și dinamică.