For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Lucia Cesaroni | George Enescu Festival

Cu „vocea ei luxuriantă, cremoasă” și „coloratura amețitoare”, soprana italiano-canadiană Lucia Cesaroni este considerată ca fiind una dintre cele mai râvnite eroine de operă, realizând noi interpretări iconice ale personajelor Violetta de Verdi, Mimì de Puccini și Donna Anna de Mozart. Sezonul 2020/21 va include debutul la Opera din Carolina de Nord ca Mimì in La bohème (din cauza pandemiei COVID19 – spectacolul va avea loc în 2022), Violetta în producția La traviata de la Opera din Saskatoon, Fiordiligi în Così fan tutte la Vancouver, și Donna Clara în Der Zwerg de Zemlinsky la Festivalul Internațional George Enescu în România.

În cadrul Operei Tapestry, doamna Cesaroni a interpretat rolul personajului Ava în înregistrarea operei multi-premiate Rocking Horse Winner, de Gareth Williams și Anna Chatterton; înregistrarea a fost difuzată la sfârșitul anului 2020 pe CBC Radio în cadrul emisiunii Saturday Afternoon at the Opera. În primăvara anului 2021, doamna Cesaroni a participat în producția The East Land Symphony de Joe Hisaishi împreună cu Orchestra Simfonică din Toronto și Orchestra Simfonică din Vancouver.

În ultimele sezoane, doamna Cesaroni a debutat în roluri apreciate, inclusiv Violetta și Mimì în cadrul producțiilor realizate de Pacific Opera Victoria a spectacolelor La traviata și La bohème, ca Donna Anna în Don Giovanni la Festivalul Spoleto sub coordonarea lui James Conlon, Micaëla în Carmen în cadrul Concertelor de Cameră din Maine și Hanna Glawari în Văduva Veselă la Opera din Vancouver. „Este uimitor cum reușește cumva să se învârtă în jurul propriului corp, rotindu-și cochet silueta subțire în moduri în care restul dintre noi nici măcar nu ne putem roti… și apoi să se întoarcă și să transmită un sentiment autentic interpretând o piesă veche precum Balada Vilja de Lehàr”, a spus Lincoln Kaye pentru The Vancouver Observer. O campioană a repertoriului de bel canto italian, doamna Cesaroni s-a alăturat Operei Odyssey din Boston în două producții de opere mai puțin cunoscute de Donizetti, interpretând personajul Mathilde în Elizabetta, regina d’Inghilterra și personajul Eleonora în L’assedio di Calais.

Printre participările în spectacole de operă se numără și Donna Anna la Teatrul Aligheri din Ravenna și Teatrul Coccia di Novara, Musetta în La bohème cu Opera din Montréal, Susanna în Le nozze di Figaro la Festivalul Spoleto, Woglinde în Das Rheingold la Pacific Opera Victoria, Norina în Don Pasquale la Opera din Saskatoon, Yum-Yum în The Mikado cu Teatrul de Operetă din Toronto și Maria în West Side Story cu Opera din Vancouver.

Ca artistă de concert, doamna Cesaroni a fost solistă pentru Simfonia nr. 2 a lui Mahler, „Învierea”, cu Orchesta Simfonică Națională RAI din Torino, un program de duete și arii cu Andrea Bocelli la Columbus Citizens Foundation, New York, Carmina Burana cu Orchestra Simfonică din Berlin și Orchestra Filarmonică Regală și ”Mesia” de Händel cu Orchestra Simfonică Victoria și Orchestra Simfonică din Montréal.

Doamna Cesaroni este absolventă a Atelierului Lyrique al Operei din Montréal. În plus, ea s-a antrenat la Institutul Steans al Festivalului din Ravinia, în cadrul Programului pentru tinerii artiști Britten-Pears la Aldeburgh, la Hochschule für Musik din Nürnberg-Augsberg, Festivalul Chautauqua, Festivalul de Muzică Aspen și la Institutul Internațional de Arte Vocale. Este absolventă a Școlii de Operă din cadrul Universității din Toronto (MMus).