For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Mâine se pun în vânzare biletele individuale | George Enescu Festival

Mâine se pun în vânzare biletele individuale

Mâine, 6 martie, la ora 12.00 (prânz), vor fi puse în vânzare biletele individuale pentru concertele din cadrul Festivalului Internațional George Enescu, ediția 2019.

În total, 84 de concerte în patru săli, 2.500 de artiști internaționali, peste 50 de soliști de mare calibru, artiști lirici, violoniști, pianiști, peste 170 de ore de muzică de cea mai înaltă calitate, repertoriu divers, care acoperă de la lucrări monumentale, compoziții de mare popularitate, până la recitaluri restrânse, muzică contemporană și chiar prime audiții.

Orientarea artistică a Festivalului se păstrează: experiențe diverse într-un amestec bine dozat, astfel încât fiecare iubitor de muzică poate găsi ceva care să corespundă pasiunilor și intereselor personale.

Ediția 2019 a Festivalului Internațional George Enescu vine cu multe noutăți, peste 40 de mari artiști, orchestre în premieră în România și abordări noi pe de-o parte și continuă linia marilor spectacole și prezențe scenice, pe de alta.

Vânzarea biletelor se va face online, prin intermediul www.eventim.ro, dar și în rețeaua de magazine Eventim (Telekom, Orange, Vodafone, Diverta, Librăriile Humanitas și Cărturești, Carrefour și stațiile OMV) și la punctele de lucru Eventim din București (Bdul I. C. Brătianu, Nr.6 din Cinema PRO) și Cluj-Napoca (Str. Alexandru Vaida-Voevod, Nr.53 B din Iulius Mall), casieriile UPC din București și Cluj-Napoca.

Seria Mari Orchestre

Include prezența unor orchestre de calibru internațional, mari ca renume, dar și din perspectiva numărului de muzicieni, sub bagheta unor dirijori cunoscuți și apreciați. În multe dintre concerte se alătură soliști și interpreți de aceeași extraordinară deschidere.

Pentru cei care se încumetă la topuri în acest domeniu (atât de nesupus topurilor, de fapt), veți regăsi orchestre celebre cotate de diferite publicații specializate în top 10 mondial. Berliner Philharmoniker, Royal Concergebouw Orchestra, London Symphony Orchestra, Staatskapelle Dresden, St. Petersburg Symphony Orchestra care se alătură extraordinarelor Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, Orchestre National de France, Orchestra și Corul Maggio Musicale Fiorentino, Orchestra Filarmonicii din Oslo, Orchestra Simfonică Academică de Stat „Evgeny Svetlanov” din Rusia și desigur, Orchestra Filarmonicii “George Enescu”.

Fiecare dintre acestea va colabora în spectacol cu soliști, în cazul concertelor de pian, de vioară și respectiv operă în concert. Pianiștii Yuja Wang, Denis Matsuev, Evgeny Kissin, Alexandra Dariescu, violoniștii Patricia Kopacinskaia, Ray Chen, Sergei Krylov sunt câțiva dintre soliștii de reputație mondială care vor concerta la Sala Palatului.

Pentru cei care caută să se imerseze în forța unor interpretări, apreciază intensitatea orchestrelor mari, caută un repertoriu cunoscut, cu popularitate, concertele de la Sala Palatului pot fi o primă opțiune. Repertoriul acoperă, cu preponderență, zona clasică și contemporană, conține și lucrări în primă audiție în România și câteva opere în concert.

Seria Recitaluri și Orchestre Camerale

Include mari artiști și orchestre consacrate internațional care propun formule de scenă de dimensiuni mai mici. În această serie se vor regăsi recitaluri ale unor soliști care vor concerta cu ansambluri de cameră sau individual.

Cameristi della Scala, Filarmonica Regală din Liège, Camerata Salzburg, Orchestra de Cameră Mahler, Kremerata Baltica, Orchestra Națională din Lille sunt câteva dintre orchestrele care vor fi prezente în această serie. Elisabeth Leonskaja, Mitsuko Uchida, Charles Richard Hamelin, Julia Fischer, David Grimal, artiștii lirici Rolando Villazón, Sir Bryn Terfel, Joyce DiDonato, Diana Damrau sunt câțiva dintre artiștii de talie mondială care pot fi urmăriți în această serie. Ca mențiune excepțională, actrița Marion Cotillard va fi prezentă în concert, alături de Orchestra Națională din Lille, în rolul Jeanne d’Arc.

Experiența ascultătorului este la fel de copleșitoare ca în oricare dintre celelalte serii, formula de scenă este mai restrânsă, repertoriul trece dincolo de piesele foarte populare, deși include și multe astfel de lucrări. Șansele de a găsi aici opere mai puțin cunoscute, pornind din perioada pre-clasică, uneori din segmentul numit muzică veche, până în perioada contemporană, sunt mai mari. De asemenea, experiența de recital este mai intimă și mai concentrată pe arta interpretării și pe personalitatea soliștilor.

Seria Concertelor de la Miezul Nopții

În acest grup de concerte se pot asculta orchestre de cameră, cu abordări speciale, fie prin poziționarea repertoriului, fie prin formula de concert. La Cetra D’Orfeo, Europa Galante, cei 12 violoncelisti ai Filarmonicii din Berlin, Orchestra of The Age of Enlightment, Corul și Orchestra Barocă din Freiburg sunt doar câteva dintre numele pe care le veți putea asculta în seria nocturnelor de la Ateneu.

Muzica secolului XII, lucrări pre-clasice, blues si rumba filarmonică, opera secolului XVIII, compusă de Händel, alături de Leonora și Missa Solemnis, compoziții ale lui Ludwig van Beethoven, alăturări suprinzătoare, bijuterii muzicale, abordări interesante.

Experiența ascultătorilor în seria Concertelor de la Miezul Nopții are un accent în plus, de mic mister petrecut în ceas de noapte. Repertoriul este și el concentrat pe piese mai rar cântate, formulele scenice includ posibilitatea unor experimente, unor accente noi în interpretare.

Seria Muzica Secolului XXI

Concerte care includ compoziții ale unor autori contemporani, lucrări consacrate și prime audiții. Orchestre rafinate, cum sunt Ensemble Linea, Britten Sinfonia, New European Ensemble alături de experimentata Orchestră Filarmonică “George Enescu”, de Camerata Regală sau Orchestrele Filarmonicilor din Sibiu, Bacău, Târgu-Mureș abordează piese cu sonorități actuale în interpretări valoroase, pline de maturitate.

În această serie sunt cuprinși și soliști tineri excepționali, precum laureatul secțiunii de vioară a Concursului Internațional “George Enescu”, ediția 2018, Vikram Sedona, Yibai Chen, laureat al secțiunii violoncel a Concursului Enescu, din același an și Ziyu He, câștigător al secțiunii vioară a Concursului Internațional „Menuhin” în 2017.

Experiența oferită de această secțiune este una de “instantaneu” în actualitate. Oferă un contact direct cu piese celebre ale unor compozitori contemporani, contactul și dialogul în timp real cu aceștia și o conexiune specială cu orchestra și artiștii. Pentru melomani, la Sala Radio se scrie viitorul.

Festivalul în țară

Editia 2019 a Festivalului Internațional George Enescu se va derula în mai multe orașe din țară. Sibiu, Cluj, Timișoara, Iași, Bacău, Târgu Mureș, Târgoviște sunt orașele în care publicul va avea ocazia să întâlnească, sub egida festivalului, artiști internaționali concertând împreună cu ansambluri și orchestre locale. Achiziționarea biletelor pentru aceste spectacole se va face local sau, așa cum este cazul evenimentelor din Cluj și Sibiu, prin intermediul www.eventim.ro și a altor parteneri. Anunțurile de punere în vânzare se vor face în perioada următoare.

Evenimente speciale și programe asociate

În Festival vor avea loc evenimente speciale, precum MozartWeek in Residence, o serie de spectacole adusă de la Salzburg, care propune o incursiune inedită în opera lui Mozart, o excepțională combinație de mijloace artistice, care menține contemporană opera marelui compozitor. Biletele pentru această serie de spectacole vor putea fi achiziționate individual, prin Eventim.

Pentru pregătirea detaliilor de achiziționare online a biletelor, un ghid util se află la: https://service.eventim.ro/festivalul-george-enescu-2019/

Pentru analizarea programului: www.festivalenescu.ro

Contacte pentru presă:

press@festivalenescu.ro, +40 740. 123. 689;

anamaria.onisei@festivalenescu.ro, +40 732. 338. 010