For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Maria João Pires | George Enescu Festival

Născută la 23 iulie 1944 la Lisabona, Maria João Pires a susținut prima sa reprezentație publică la vârsta de 4 ani și a început studiile de muzică și pian cu Campos Coelho și Francine Benoît, continuând mai târziu în Germania, cu Rosl Schmid și Karl Engel. În plus față de concertele sale, a realizat înregistrări pentru Erato timp de cincisprezece ani și pentru Deutsche Grammophon timp de douăzeci de ani.

Încă din anii 1970, ea s-a dedicat reflectării influenței artei în viață, comunitate și educație, încercând să descopere noi modalități de stabilire a acestui mod de gândire în societate. Ea a căutat noi căi care, respectând dezvoltarea indivizilor și a culturilor, încurajează schimbul de idei.

În 1999, ea a creat Centrul Belgais pentru Studiul Artelor din Portugalia. Maria João Pires oferă în mod regulat ateliere interdisciplinare pentru muzicieni profesioniști și iubitori de muzică. În sala de concerte Belgais au loc în mod regulat concerte și înregistrări. În viitor, acestea vor fi împărtășite cu comunitatea digitală internațională.

În 2012, în Belgia, a inițiat două proiecte complementare; Partitura Choirs, un proiect care creează și dezvoltă coruri pentru copii din medii defavorizate precum Corul Hesperos, tot din Belgia, și Atelierele Partitura. Toate proiectele Partitura au scopul de a crea o dinamică altruistă între artiști de generații diferite, propunând o alternativă într-o lume prea des axată pe competitivitate. Această filozofie este răspândită în toată lumea prin proiectele și atelierele Partitura.