For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Maria Marica | George Enescu Festival

ROMÂNIA

Maria Marica s-a născut la Cluj-Napoca, România, într-o familie de muzicieni și a început să cânte la vioară la vârsta de șapte ani. A studiat cu Nicușor Silaghi în orașul natal și în prezent studiază cu David Grimal la Hochschule für Musik Saarbrücken.

Maria a susținut recitaluri și concerte în toată România, precum și în Franța, Italia, Germania și Statele Unite și este laureată la mai multe concursuri din România. Este untra dintre finaliștii Concursului Luis Sigall, care va avea loc în Chile în august 2022.

Ea a avut șansa să interpreteze muzică de cameră alături de mari artiști precum Marc Coppey, Philippe Cassard, David Grimal, Frans Helmerson, Boris Brovtsyn, Sergey Malov, Victor Julien Laferrière, Solenne Païdassi, printre alții.

Este membră a Les Dissonances, singurul ansamblu care cântă repertoriu simfonic fără dirijor. De asemenea, a fost membră a Orchestrei Române de Tineret, cu care a avut șansa să cânte în locații precum Musikverein Vienna, Elbphilharmonie, Philharmonie de Paris, Konzerthaus Berlin.

A participat la masterclass-uri cu muzicieni precum Leonidas Kavakos, Nora Chastain, Mihaela Martin, Rosanne Philippens, Gabriel Croitoru, printre alții. În 2021 a fost un membru activ al Masterclass-urilor de Vioară din Kronberg, lucrând cu Kolja Blacher și Gerhard Schulz. Între 2014-2016 și în 2019 a făcut parte din programul Interferences al Festivalului SoNoRo, lucrând cu Diana Ketler, Thorsten Johanns, Alexander Sitkovetsky, printre alții, iar în 2015 a participat la Programul Young Performers al Festivalului Music@Menlo din California, SUA, lucrând cu Clive Greensmith, Erin Keefe, Arnaud Sussmann, membri ai Cvartetului Escher și ai Cvartetului Dover și alții.

Maria a fost sponsorizată anterior de Fundația Constance et Andrei Rhoe, de MOL România și de Uniunea Interpreților din România și în prezent este sponsorizată prin Deutschlandstipendium.

PROGRAM

Etapă online
Bach Ciacona din Partita în re minor pentru vioară solo
Mozart Concertul nr. 5 în la major pentru vioară și orchestră K. 219 (partea I cu cadență)
Schubert Sonatina nr. 2 în la minor pentru vioară și pian D. 385
Enescu „Lăutarul” din Suita Impresii din copilărie op. 28
Paganini Capriciul nr. 9

Semifinală
Debussy Sonata în sol minor pentru vioară și pian L. 140
Enescu Sonata nr. 2 în fa minor pentru vioară și pian op. 6
Wieniawski Variațiuni pe o temă originală op. 15

Finală
Brahms Concertul în re major pentru vioară și orchestră op. 77