For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Markus Werba | George Enescu Festival
Markus Werba

Baritonul austriac Markus Werba a cântat la cele mai bune opere și săli de concert din lume, inclusiv Teatrul Scala, Opera Regală din Covent Garden, Opera Bavareză de Stat, Opera de Stat din Viena, Opera din Los Angeles, Opera din Lyon, Teatrul Châtelet din Paris, Opera Metropolitană din New York, Suntory Hall din Tokyo, Opera din Sydney, Opera din Beijing și Teatrul Colón din Buenos Aires, și festivalurile Baden-Baden, Salzburg, Gergiev, Tanglewood și Aspen. A lucrat cu dirijori precum Claudio Abbado, Jeffrey Tate, Ivor Bolton, Kent Nagano, Riccardo Muti, James Conlon, James Levine, Jean-Christophe Spinosi, Nikolaus Harnoncourt, Daniel Barenboim, Emmanuel Villaume, Ivan Fischer, Daniele Gatti și Rafael Frühbeck de Burgos, printre alții.

În sezonul 2016-2017 și mai recent, proiectele sale au inclus interpretări la Teatrul Scala în Die Meistersinger von Nürnberg și Le nozze di Figaro (și la Teatrul Național Nou în Tokyo), Eugene Onegin în concert cu Orchestra Simfonică de Tineret din Boston, urmat de diverse angajamente de operă la Bologna și Veneția cu Lucia di Lammermoor; precum și concerte cu orchestre precum Orchestra Simfonică Radio din Praga, și recitaluri în săli celebre, inclusiv Wigmore Hall. De asemenea, a cântat la Opera Metropolitană și Teatrul Scala din Milano cu Flautul fermecat și Fierrabras de Franz Schubert.

În sezonul 2017-2018, a colaborat cu Centrul Național de Arte ale Spectacolului din Beijing în spectacolul Don Giovanni, Teatrul La Fenice din Veneția cu La traviata (Germont), Teatrul Liceo din Barcelona cu La favorite (Alphonse), Teatrul Scala cu Fierrabras (Roland), Teatrul din Geneva cu scene din Faust (Doctor Marianus/Părintele Seraphicus) și Teatrul Scala cu Die Fledermaus (Dr. Falke).

În sezonul 2018-2019, Markus Werba a putut fi ascultat în rolul principal din Don Giovanni la Opera de Stat din Viena și Opera de Stat din Berlin, în Agnese la Teatrul Regional din Torino, în Ariadne Auf Naxos în calitate de profesor de muzică și în Die Tote Stadt de Korngold la Teatrul Scala din Milano. Colaborări recente includ Don Pasquale la Opera Regală din Covent Garden, Londra, Eugene Onegin la Opera din Roma, Pelléas et Mélisande de Debussy (Golaud) la Teatrul Scala și Simfonia Nr. 8 de Mahler cu Orchestra Simfonică din San Francisco.

Cele mai importante roluri de operă ale sale includ Beckmesser în Die Meistersinger von Nürnberg la Festivalul din Salzburg și la Opera de Stat din Berlin sub bagheta lui Daniel Barenboim, Papageno în Die Zauberflöte la Opera Metropolitană, Opera Regală din Covent Garden și Opera de Stat din Viena, Rodrigo în Don Carlo pentru Teatrul Național Nou din Tokyo și Semperoper din Dresda, Don Alfonso în Così fan tutte cu Teatrul din Viena, sub bagheta Maestrului Harnoncourt, Marcello în La Bohème și Arlechin în Ariadne auf Naxos la Opera Regală din Covent Garden și Roland în Fierrabras la Festivalul din Salzburg. De asemenea, ca Figaro și Beckmesser la Teatrul Scala, Enrico în Lucia di Lammermoor la Teatrul La Fenice din Veneția și ca Papageno într-un spectacol la Opera Metropolitană din New York, distribuit la nivel mondial în cinematografe.

El susține numeroase concerte și recitaluri în întreaga lume cu lucrări de Mahler, Schumann, Schubert, Brahms, Liszt în locuri precum Wigmore Hall, Filarmonica din Berlin, Musikverein din Viena, Teatrul Châtelet din Paris, la Schubertiade din Schwarzenberg, Mozarteum Salzburg, Salle Pleyel și Filarmonica din Paris, Rudolfinum din Praga, Budapesta, Teatrul La Fenice, Roma, Milano, Buenos Aires, Torino, Geneva, Montreal, Suntory Hall și Bunkamura din Tokyo și multe altele.

În sezonul 2020/2021, Markus Werba va fi invitat în mod regulat la Roma – ca Nick Shadow în The Rake’s Progress, cu ciclul de cântece Des Knaben Wunderhorn și ca Ford/Falstaff. La Dresda va cânta Barbiere-Figaro.