For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Matthieu Walendzik | George Enescu Festival

Matthieu Walendzik

Baritonul franco-polonez Matthieu Walendzik s-a născut în 1996 la Paris. A început să cânte ca treble? în corul Maitrise Notre-Dame de Paris. După ce a absolvit muzicologia la Universitatea Sorbona și a cântat la Conservatorul din Paris în 2020, în prezent își finalizează masteratul în canto cu prof. Valérie Guillorit și Anne le Bozec. Din 2019, ca membru al ansamblului Opera Fuoco condus de David Stern, rolurile sale în opere includ rolurile contelui Almaviva în Nunta lui Figaro de Mozart, Riff în West Side Story de Berstein, Russel în Lady in the Dark de Weill și Marcello în la Bohème de Puccini.

În calitate de solist de concert, a cântat în Creația (Adam) de Haydn, Patimile și cantatele sfinților Matei și Ioan de Bach, Vesperele lui Monteverdi, Mesia de Haendel … sub bagheta unor distinși  dirijori: David Reiland, Stephan MacLeod, Christophe Rousset, Paul Agnew și Hervé Niquet. Matthieu Walendzik este puternic atașat de rădăcinile sale poloneze. Participă frecvent în recitaluri de lucrări care onorează compozitorii polonezi la Ambasada Poloniei din Paris și la concerte de caritate pentru care Matthieu a primit premiul „Young personality of the year” în 2019. În timpul sezonului 2021-2022, ca parte a Les Arts Florrissants Academia Jardin des Voix, va interpreta Ormonte în Partenope  de Haendel sub bagheta lui William Christie.