For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Meehae Ryo | George Enescu Festival

Grație virtuozității uluitoare și a unei muzicalități desăvârșite, Meehae Ryo este astăzi cea mai apreciată violoncelistă din Coreea de Sud. Își alege întotdeauna muzici capabile să aducă fericire atât publicului, cât și ei înseși, fiind admirată pentru interpretările sale de top. Printre cele mai importante momente ale carierei sale interpretative se numără o apariție în trio cu pianista Martha Argerich și un dublu concert alături de celebrul violonist Shlomo Mintz.

Meehae Ryo a urmat primele lecții de violoncel la vârsta de șase ani. S-a aflat pe podiumul tuturor concursurilor naționale, dobândind astfel ambiția de a studia în străinătate pentru a-și dezvolta abilitățile muzicale în cea mai bună școală. I s-a oferit un loc la Julliard School când avea șaisprezece ani, iar apoi și-a completat studiile cu un doctorat la University of Michigan, acest parcurs pregătind-o să devină un muzician veritabil.

Susține concerte cu ansambluri numeroase, precum Orchestrele Simfonice din Berlin, Nürnberg sau Israel, Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Praga, Orchestra Filarmonicii din Hong Kong, Orchestra Filarmonicii din Seul, Orchestra Simfonică din Roma, Georgia și multe altele. Alături de acestea, a cântat în unele dintre cele mai cunoscute săli de concert, printre care Musikverein Golden Hall, Verdi, Hercules, Smetana și Dvořák (Praga), Liszt (Budapesta), Carnegie Hall, Auditorium della Conciliazione și Filarmonica din Berlin.

În 2013, Meehae Ryo și-a lansat albumul de debut la Deutsche Grammophon, în cadrul căruia a înregistrat Concertele pentru violoncel de Saint-Saëns și Elgar. Pe lângă acesta, a scos două albume sub sigla SONY, unul alături de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Praga și de dirijorul Vladimír Válek și celălalt din postura de membru al Trioului Cosmopolitan.

Muziciana nu s-a limitat doar la activitatea solistică, participând la mai multe concursuri ca membru al juriului. Până acum a făcut parte, între altele, din juriile Concursurilor Internaționale Haciaturian, Antonio Janigro, Jeunesses Musicales de la Belgrad și Beethoven din Cehia.

Este, de asemenea, unul dintre cei mai respectați profesori din Coreea de Sud. Pe baza experiențelor personale, nu numai că își învață studenții tehnicile necesare pentru a cânta la violoncel, dar îi pregătește, totodată, și pentru viața de violoncelist. A fost invitată să susțină cursuri de măiestrie la școli de muzică renumite, precum Universitatea din Viena, Conservatoarele din Shanghai și Kazahstan.

În prezent locuiește la Viena. Susține peste 30 de concerte pe an ca solist concertist și deține titlul de Director Artistic al Societății pentru Promovarea Muzicii și a Culturii IMK (www.schwingungen.at).