For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Michael Gniffke | George Enescu Festival
Michael Gniffke

Tenorul german Michael Gniffke a finalizat o educație în afaceri înainte de a studia canto clasic la Conservatorul din Zurich alături de tatăl său, cântărețul de operă Rudolf A. Hartmann. Ulterior, și-a continuat studiile cu Alfred Muff, Robert Schunk, Gudrun Bär și Stefan Haselhoff.

Debutul său a fost în rolul contelui Zedlau în „Wiener Blut”. Pe lângă numeroasele roluri principale în piese de operetă, Michael Gniffke a interpretat rolurile Alfredo („La Traviata”), Tamino („Flautul fermecat”), Hoffmann („Povestirile lui Hoffmann”), Max („Freischütz”), Faust („Faust”) și Don José („Carmen”).

A apărut pe scenă la Magdeburg și la Teatrul de Stat din Kassel („Elektra”), la Lübeck („Hänsel und Gretel”) și la Dijon, unde a interpretat rolul Căpitanul („Wozzeck”) într-o producție foarte apreciată împreună cu Orchestra Radio din Baden-Baden și Freiburg. A cântat rolul Alwa („Lulu”) la Teatrul din Ulm în 2017. În 2018 a participat la crearea mondială a operei „GerMANIA” de Alexander Raskatov, pusă în scenă de Opera din Lyon și difuzată de Radio France Musique. De asemenea, a participat la premiera elvețiană a „Drei Wasserspiele” de Detlev Glanert, pe baza unui text de Thornton Wilder. În sezonul 2019/2020 s-a întors la Teatrul de Stat din Kassel ca Knusperhexe („Hänsel und Gretel”), precum și Monostatos („Flautul fermecat”). Compozitorul francez Brice Pauset i-a dedicat lui Michael Gniffke rolurile tatălui, domnului Samsa și ale călătorului în opera sa„ Strafen” “, bazată pe o piesă de teatru de Franz Kafka, care a avut premiera în Dijon în 2020.

Din sezonul 2018, Michael Gniffke cântă la Bayreuther Festspiele ca 1. Edler în „Lohengrin”. În versiunea pentru copii a spectacolului „Meistersinger von Nürnberg” el a putut fi auzit și în calitate de Kunz Vogelsang în 2018.

O activitate extinsă de concert completează activitatea sa muzicală. Interpretările în spectacolele „Recviem” de Andrew Lloyd Webber, „Le Laudi” de Herman Suter și „Recviem” de Giuseppe Verdi sunt câteva dintre cele mai importante momente ale carierei sale de concert.