For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Michael Pflumm | George Enescu Festival

Michael Pflumm

Tenor

Michael Pflumm, născut în sudul Germaniei (Hechingen/Hohenzollern) este absolvent al Universității de Muzică din Freiburg și și-a completat studiile private cu Bernhard Gärtner la Stuttgart.

După finalizarea studiilor, a devenit membru al ansamblurilor de la Theater Basel, Deutsche Oper am Rhein Düsseldorf/Duisburg, Theater Bielefeld și Komische Oper Berlin.

În ultimele stagiuni, Michael Pflumm a urcat pe scenele Teatro alla Scala Milano, Opéra National de Paris (Bastilia), Teatro Real Madrid, Semperoper Dresden, Staatsoper Hannover, la Opera din Köln și Opera din Leipzig, Teatrele de Stat din Braunschweig, Kassel, Saarbrücken și Cottbus, precum și la Teatrele din Freiburg, Aachen și Bremen.

Dintre concertele susținute, amintim Das Lied von der Erde de Gustav Mahler alături de Jenaer Philharmonie, Die Jakobsleiter de Arnold Schönberg cu Orchestra Națională Simfonică Radio a Poloniei (NOSPR), apariții alături de BBC Scottish Symphony Orchestra în Glasgow, cu Deutsche‑Symphonie‑Orchester la Berliner Philharmonie, cu Philharmonie Baden-Baden la Concertul de Anul Nou de la SWR, la Tonhalle Zürich alături de Collegium Novum Zürich, cu Münchner Symphoniker la Phlharmonie at the Gasteig, cu Konzerthausorchester la Berliner Konzerthaus, precum și cu Staatskapelle Halle și Symphonieorchester Wuppertal. Alte apariții în concert și serate de lieduri l-au dus pe Michael Pflumm în Elveția, Franța, Austria și Coreea de Sud.

Promotor al muzicii contemporane și invitat al Neue Vocalsolisten Stuttgart, a cântat la Festivalul de la Salzburg, La Monnaie Bruxelles, Casa da Musica Porto, la Festivalul Nous Sons Barcelona, Printemps des Arts Monaco, Festivalul Musica Strasbourg, Sagra Musicale Umbria, precum și la Festivalul Ravello.

Stagiunea 2018/19 include Das Lied von der Erde de Mahler alături de Klangforum Wien la Bozar Bruxelles, Anotimpurile lui Haydn la Konzerthaus Berlin, Der Diktator de Krenek la Staatstheater Braunschweig, precum și alte producții la Staatsoper Hannover și Staatstheater Kassel (în fiecare, rolul Tony din West Side Story), la Deutsche Oper am Rhein Düsseldorf și la Semperoper Dresden.

Michael Pflumm predă la Hochschule für Musik und Tanz Köln.