For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Michael Volle | George Enescu Festival
Michael Volle

Michael Volle este unul dintre cei mai căutați interpreți ai timpului nostru. Baritonul este un artist principal la cele mai renumite opere din lume, inclusiv Metropolitan Opera din New York, Operele de Stat din München și Viena, Teatrul alla Scala din Milano, Royal Opera House din Londra, Opera Națională din Paris, Deutsche Oper din Berlin și Opera de Stat din Berlin. Michael Volle păstrează o relație foarte specială cu Opera de Stat Unter den Linden din Berlin, unde a jucat recent în două dintre rolurile sale emblematice: rolurile din Olandezul Zburător de Wagner și Falstaff de Verdi, ambele sub bagheta lui Daniel Barenboim. Interpretul apreciat al lucrărilor de Wagner este, de asemenea, invitat frecvent la festivaluri de prestigiu precum Salzburg și Bayreuth, precum și la Festspielhaus Baden-Baden.

Michael Volle începe sezonul 2020/21 cu debutul în rolul Boris din Boris Godunow de Mussorgski la Opernhaus Zurich. Mai târziu, baritonul se întoarce la Opera de Stat din Viena ca Mandryka în Arabella de Richard Strauss și poate fi auzit și în Inelul Nibelungilor de Wagner ca Wotan (Das Rheingold și Die Walküre) și ca Wanderer (Siegfried) la Semperoper Dresda. Interpretează rolul principal în Olandezul Zburător la Metropolitan Opera și debutează în rolul Jack Rance în La Fanciulla del West de Puccini sub bagheta lui Sir Antonio Pappano la Opera de Stat Unter den Linden din Berlin. Michael Volle încheie sezonul operistic interpretând rolul Hans Sachs în Die Meistersinger von Nürnberg de Wagner la Festivalul de la Bayreuth. Pe scena de concert, baritonul cântă mai multe concerte de gală, printre altele împarte scena cu soprana Gabriela Scherer la Opera din Leipzig cu fragmente de Richard Wagner și Richard Strauss și interpretează Die Schöpfung de Haydn cu Orchestra Maggio Musicale Fiorentino sub bagheta lui Zubin Mehta la Florența. Cântă concerte la Brucknerhaus Linz, Alte Oper Frankfurt (Mesia de Händel), două concerte de Revelion la Opera de Stat Unter den Linden din Berlin (Simfonia nr. 9 de Beethoven), la Gewandhaus în Leipzig (Lieder eines fahrenden Gesellen de Mahler) și susține recitaluri cu pianistul Helmut Deutsch la Budapesta, Taggenbrunn și la noul Festival Lausitz.

Michael Volle este unul dintre interpreții de seamă ai repertoriului german. Repertoriul său include rolurile principale din Olandezul Zburător, Wotan / Wanderer în Inelul Nibelungilor, Hans Sachs (Die Meistersinger von Nürnberg) și Amfortas (Parsifal), precum și roluri în opere de Richard Strauss, precum Barak (Die Frau ohne Schatten), Johanaan (Salome), Orest (Elektra) și Mandryka (Arabella), Dr. Schön / Jack the Ripper (Lulu) și Wozzeck, ambele scrise de Alban Berg. De asemenea, fiind un interpret extraordinar al repertoriului italian, Michael Volle a interpretat rolul Scarpia (Tosca) la Metropolitan Opera, alături de Anna Netrebko în rolul principal, la Opera de Stat din Viena și Deutsche Oper Berlin, și ca Jack Rance (La fanciulla del Vest).

În afară de cariera sa în operă, baritonul cântă în concerte în cele mai renumite săli de concert și orchestre din lume. Lucrează în mod regulat cu dirijori precum Daniel Barenboim, Zubin Mehta, Christian Thielemann, Antonio Pappano, Mariss Jansons, Franz Welser-Möst, Valery Gergiev, Thomas Hengelbrock, Simon Rattle și Frieder Bernius. Michael Volle este, de asemenea, un cântăreț dedicat Liedurilor și susține recitaluri la festivaluri precum Heidelberger și Schubertiade Schwarzenberg, alături de pianistul Helmut Deutsch. Michael Volle are o colaborare strânsă cu Akademie für Alte Musik Berlin, alături de care a înregistrat un CD cu cantate Solo și Dialogue.

Numeroase înregistrări pe CD și DVD, transmisiuni live către cinematografele din întreaga lume, precum și filmul „Mireasa vânătorului”, bazat pe opera Der Freischütz, cu Michael Volle în rolul negativ Kaspar, documentează activitatea artistului. Mai multe CD-uri solo precum „Wagner Arias“ (Orfeo), un album de cântece alături de Helmut Deutsch (Oehms Classics), „Michael Volle sings Brahms“ (Brillant Classics) precum și „Michael Volle: A Portrait“, lansat sub egida BR Klassik, completează discografia sa. Michael Volle a primit premiul Teatrului German „Faust“ și a fost numit „Interpretul Anului” de revista „Opernwelt“ (2008 și 2014).