For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Michelle Candotti  | George Enescu Festival

ITALIA

Michelle Candotti a absolvit un master în interpretare și a obținut Diploma de artist la Colegiul Regal de Muzică din Londra.

A câștigat ediția a XV-a a Concursului pentru cei mai buni absolvenți muzicieni din Italia în 2009/10. A obținut premiul al II-lea și premiul publicului la Concursul Internațional de Pian Alexander Scriabin, premiul al II-lea la Concursul Internațional de Concerte pentru Pian de la Hastings, premiul al II-lea la ediția a XIII-a a Concursului Internațional Chopin de la Roma, alături de medalia președintelui Senatului italian, premiul Henk de By Junior Jury la Concursul Internațional de Pian Franz Liszt de la Utrecht, premiul al III-lea la Concursul Internațional de Pian Brescia Classica; a câștigat ediția a XI-a a Concursului Internațional de Pian Premio Crescendo Città di Firenze. Este, de asemenea, semifinalistă a Concursului Internațional Chopin de la Varșovia (ediția a XVIII-a) și a obținut premiul al III-lea și premiul publicului la Concursul Internațional Grand Prix Animato de la Paris (ediția a XVII-a).

A concertat cu Orchestra Filarmonicii din Bacău dirijată de Ovidiu Bălan, Orchestra Simfonică Città di Grosseto și dirijorul Gudni Emilsson, Orchestra de Concert a Filarmonicii Regale din Londra condusă de Brian Wright, Orchestra Fundației Goldoni cu Mario Menicagli și Orchestra Nova Amadeus condusă de Nicola Samale.

A susținut numeroase recitaluri, în săli precum Teatro Olimpico din Vicenza, Royal Albert Hall din Londra, Teatrul Manzoni din Bologna, Teatrul Verdi din Pordenone, Sala dei Giganti din Padova, Sala Sinfonia Varsovia, Sala Chopin din Varșovia, Stables Theatre din Hastings și în casa memorială a lui Claude Debussy din Saint-Germain-en-Laye.

În prezent, studiază sub îndrumarea lui Carlo Palese, cu Enrico Pace la Academia Internațională de Pian Imola și cu Dmitri Alexeev.

 

PROGRAM

Etapă online
Bach Preludiul și fuga în si minor, Clavecinul bine temperat – Caietul II
Haydn Sonata în mi bemol major Hob. XVI/49
Chopin Studiul op. 25 nr. 10
Scriabin Studiul op. 8 nr. 12
Verdi/Liszt Ernani: Parafrază de concert

Semifinală
Chopin Barcarola în fa diez major op. 60
Liszt Aprés une lecture du Dante: Fantasia quasi Sonata
Enescu Suita nr. 2 în re major op. 10
Bartók Sonata BB 88 Sz. 80

Finală
Chopin Concertul nr. 1 în mi minor pentru pian și orchestră op. 11