For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Mihai Ungureanu | George Enescu Festival

Mihai Ungureanu

Pianistul MIHAI UNGUREANU  a debutat la 16 ani cu Concertul nr.1 de Franz Liszt pe scena Filarmonicii craiovene. Dupa absolvirea Liceului de Arta din  Craiova, studiaza la Academia de Muzica din Bucuresti cu Dan Grigore si Ioana Minei.

Din 1981 sustine o intensa activitate concertistica împreuna cu toate orchestrele simfonice din tara. Ca solist, interpret de muzica de camera, a concertat în toata Europa, America de Nord si de Sud, fosta URSS si Asia.

Este laureat al mai multor competitii nationale, iar în 1986 a primit Premiului Criticii Muzicale din Romania.

A fost multi ani la rând Director General, Director artistic, iar în prezent este Solist concertist al Filarmonicii Craiova.

Pianistul are un repertoriu cuprinzator, atât în genul concertant, cât si în cel cameral – piese, sonate pentru pian, sonate, trio, cvartete, cvintete cu pian.

Mihai Ungureanu a realizat valoroase înregistrari discografice: la Electrecord Bucuresti – George Enescu – Sonata a 3-a “În caracter popular românesc” împreuna cu violonista Luminitza Petre; la casele de discuri Edipan – Italia;  Gallo V.D.-Elvetia; Bella Musica –Freiburg Germania; Hastedt –WDR 3 – CD Portret Pascal Bentoiu cu Violonista Jenny Abel, Nordwestdeutsche Philharmonie, si altele.

În anul 2004 a participat la editarea CD-ului cu muzica româneasca de Pascal Bentoiu la Köln cu West Deutscher Rundfunk sub bagheta lui Horia Andreescu, interpretând Concertul nr. 2 pentru pian si Sonata pentru vioara si pian. În acelasi an a efectuat un turneu în mai multe orase din sudul Japoniei, sustinând recitaluri de muzica de camera si de pian.

De-a lungul carierei sale, Mihai Ungureanu a coordonat cursuri de maiestrie în USA, Canada, Japonia, Coreea de Sud, Italia, Franta, Germania, Grecia, Republica Moldova, Japonia (Kyoto, Hiroshima) fiind frecvent invitat sa participe în juriile unor concursuri internationale precum Viotti-Valsesia, Citta di Cantú-Como, Franz Schubert –Italia.

La Baden-Baden, cu prilejul comemorării a 50 de ani de la disparitia marelui dirijor si compozitor Wilhelm Furtwängler, Mihai Ungureanu i-a interpretat Sonata Nr.1 pentru vioara si pian într-un concert transmis în direct de Radio Stuttgart.