For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Mikhail Gurewitsch | George Enescu Festival
Mikhail Gurewitsch

Născut în 1975, Mikhail Gurewitsch a primit primele lecții de vioară la Școala de Muzică a Conservatorului Rimsky-Korsakov din Sankt Petersburg și a studiat acolo după absolvirea liceului. După finalizarea examenelor de absolvire, a urmat Universitatea de Muzică Detmold, unde și-a completat studiile. El și-a susținut recitalul de absolvire în cadrul sesiunii de masterclass condusă de Thomas Christian.

De la o vârstă fragedă, Mikhail Gurewitsch a oferit spectacole ca invitat la diverse festivaluri europene, inclusiv la Festivalul Telemann din Eisenach, festivalul „Praga Tânără” și „Întâlnirile muzicale” din Köln. Au urmat numeroase spectacole solo și de cameră pentru artist, care l-au dus în cele mai prestigioase săli de concert europene (inclusiv Filarmonica din Sankt Petersburg, Gewandhaus din Leipzig, Filarmonica din Köln, Opera din Frankfurt, Tonhalle din Zurich și Schloss Elmau).

În același timp, colaborările sale cu diverse orchestre de cameră și simfonice au jucat un rol cheie în viața sa artistică. A cântat ca solist cu Orchestra Filarmonică Nouă din Köln, Orchestra Europeană de Cameră pentru Tineret, Orchestra Simfonică din Sankt Petersburg, Filarmonica Germaniei de Nord-Vest și Orchestra „I Sedici”, în care a fost și vioara întâi timp de câțiva ani.

În 2004, Mikhail Gurewitsch a fondat Orchestra de Cameră Dogma. În următorii ani, metoda modernă a orchestrei de a face muzică și designul inovator al concertelor au ajutat-o să devină una dintre cele mai renumite tinere ansambluri de cameră europene. Dogma a primit prestigiosul premiu Echo Klassik în 2014, deja pentru a doua oară.