For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Miki Ueda | George Enescu Festival

JAPONIA

Născută în Japonia, Miki Ueda a început să studieze pianul la vârsta de 5 ani. A absolvit cursurile de licență și master la Universitatea de Arte din Tokyo, unde a studiat cu prof. Kei Itoh. La absolvire, a primit Premiul pentru pianiști al Universității de Arte din Tokyo, Premiul Doseikai și Premiul pentru Muzică Acanthus. Din aprilie 2022, a început să studieze cu Gilead Mishory la Universitatea de Muzică din Freiburg.

Miki a obținut premiul I la Concursul Internațional de Pian de la Imola în 2014 și premiul II la Concursul Asociației Naționale a Profesorilor de Pian din Japonia în 2018. A interpretat Concertul pentru pian nr. 4 de Beethoven cu Orchestra Filarmonică din Japonia. A concertat în mai multe orașe italiene (Rovereto, Pistoia și Florența) și a fost invitată la Festivalul Galuppi de la Teatro la Fenice în 2016. În 2019, a cântat în fața Împărătesei Japoniei la Palatul Imperial din Tokyo. A fost susținută prin burse de studii oferite de Fundațiile Yamaha și Yamada Sadao.

 

PROGRAM:

Etapă online
Bach Partita nr. 1 în si bemol major BWV 825
Mozart Sonata nr. 3 în si bemol major K. 281
Chopin Studiul op. 10 nr. 4
Debussy Studiul nr. 4, pour les sixtes
Chopin Balada nr. 1 în sol minor op. 23

Semifinală
Enescu Suita nr. 2 în re major op. 10
Bach/Busoni Ciacona în re minor BWV 1004
Webern Variațiuni pentru pian op. 27
Brahms Variațiuni și fugă pe o temă de Händel op. 24

Finală
Beethoven Concertul nr. 4 în sol major pentru pian și orchestră op. 58