For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Ming-Chun Teng | George Enescu Festival

TAIWAN

Ming-Chun Teng s-a născut în septembrie 2000 în Taiwan. În prezent studiază la Hochschule für Musik und Tanz de la Köln. La 8 ani și-a început studiile la vioară, iar acum este elevul prof. Ariadne Daskalakis. A cântat la masterclass-uri pentru violonişti precum Nai-Yuan Hu, Yu-Chien Tseng, Keng-Yuen Tseng, Bomsori Kim, Ching-Yi Wei, Sirena Huang, Lorenz Chen.

Ming-Chun Teng este câștigătorul celui de-al treilea premiu al Concursului Național de Muzică pentru Studenți (Divizia de liceu) și al premiului I la a 17-a ediție a Concursului de concerte al Liceului Taichung și a interpretat Concertul pentru vioară J.Sibelius cu orchestra școlii. În 2017, a câștigat a 12-a ediție a Concursului de vioară a Academiei din Taiwan (Divizia de liceu). În 2018, a câștigat premiul de aur al Concursului Internațional de Vioară NTDTV. A fost invitat să cânte Cvartetul de pian K.478 de W.A.Mozart la Teatrul Național Taichung din Taiwan. În 2019, a câștigat premiul I și premiul special J.S.Bach al celei de-a 13 ediție a Concursului de vioară a Academiei din Taiwan. În 2019, a fost invitat să cânte Concertul pentru vioară nr. 1 op.19 al lui S.Prokofiev și Concertul pentru vioară nr.1 K.207 în si bemol major de W.A.Mozart, la National Concert Hall din Taiwan.

PROGRAM

Etapă online
Bach Adagio și Fugă din Sonata în sol minor pentru vioară solo
Mozart Concertul nr. 3 în sol major pentru vioară și orchestră K. 216 (partea I cu cadență)
Schubert Sonatina nr. 1 în re major pentru vioară și pian D. 384
Enescu „Lăutarul” din Suita Impresii din copilărie op. 28
Paganini Capriciul nr. 17

Semifinală
Brahms Sonata nr. 2 în la major pentru vioară și pian op. 100
Enescu Suita pentru vioară și pian Impresii din copilărie op. 28
Wieniawski Fantezia Faust op. 20

Finală
Șostakovici Concertul nr. 1 în la minor pentru vioară și orchestră op. 77