For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Mingchen Ma | George Enescu Festival

Mingchen Ma este un violoncelist din Shanghai, China, care urmează un master în muzică cu bursă completă la The Juilliard School, unde studiază cu Timothy Eddy. Anterior, Mingchen a absolvit Conservatorul de Muzică Colburn cu studii de licență, unde a studiat cu Clive Greensmith, Ronald Leonard și Hans Jensen.

Mingchen Ma a câștigat primele premii la Concursul Festivalului de Muzică din Cleveland și Concursul Național de Violoncel din China. De asemenea, a câștigat premiul IV la Concursul Internațional de Coarde Schoenfeld. Și-a făcut debutul printr-un recital la Shanghai Concert Hall, în 2015. A colaborat cu muzicieni internaționali. A susținut concerte cu Orchestra Filarmonicii din Shanghai și Maestrul Muhai Tang, în 2013 și 2014. A concertat în cadrul turneului Orchestrei Academiei Seiji Ozawa cu Seiji Ozawa în 2015, în Japonia. A interpretat Octetul de coarde de Mendelssohn cu Josef Spacek, în 2018. În 2019, Mr. Ma a cântat cu Clive Greensmith, Martin Beaver, Scott St. John și Peter Lloyd în Concertul de Gală Beethoven 250, de la Colburn School.

Mingchen Ma a primit burse complete de la festivaluri de muzică precum Aspen Music Festival, Music Academy of The West, Sarasota Music Festival, Bowdoin Music Festival, Fontainebleau Music Festival și Meadowmount Music Festival.

PROGRAM:

Etapă online
Piatti Capriciul op. 25 nr. 7
Bach Suita nr. 3 în do major pentru violoncel solo BWV 1009
Haydn Concertul nr. 1 în do major pentru violoncel și orchestră Hob. VIIb/1
Schubert Sonata în la minor pentru arpeggione și pian D. 821 – versiune pentru violoncel și pian (partea I)
Debussy Sonata în re minor pentru violoncel și pian L. 135
Hindemith Sonata pentru violoncel solo op. 25 nr. 3

Semifinală
Enescu Sonata nr. 2 în do major pentru violoncel și pian op. 26
Prokofiev Sonata în do major pentru violoncel și pian op. 119
Popper Elfentanz op. 39

Finală
Dvořák Concertul în si minor pentru violoncel și orchestră op. 104