For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Ministerul Culturii a semnat contractul de finanțare pentru ediția jubiliară a Festivalului Internațional George Enescu | George Enescu Festival

Ministerul Culturii a semnat contractul de finanțare pentru ediția jubiliară a Festivalului Internațional George Enescu

București, 15 iunie 2021

Ministerul Culturii a semnat luni, 14 iunie, contractul de finanțare pentru ediția jubiliară a Festivalului George Enescu, care va avea loc între 28 august și 26 septembrie, la București și în mai multe orașe din țară.

Acest lucru permite avansarea demersurilor de organizare a Festivalului Enescu conform programului comunicat, care poate fi găsit aici. Alocarea finanțării pentru programul Festivalului Enescu 2021 a fost anunțată de ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, în luna februarie 2021, iar ulterior Parlamentul a aprobat-o.

Peste 3500 de artiști străini și români vor participa la Festival, în condițiile în care evenimentul va avea o durată record de 4 săptămâni. Concertele se vor desfășura cu respectarea regulilor sanitare. Până pe 28 iunie, iubitorii muzicii care vor să aibă acces la abonamente se pot înscrie în loteria abonamentelor, la acest link: https://service.eventim.ro/loterie-festivalul-enescu-2021/. Tragerea la sorți va fi pe 1 iulie, iar câștigătorii vor avea 14 zile pentru a cumpăra abonamentele. Pe 19 iulie, se vor pune în vânzare biletele individuale.

Spre deosebire de celelalte ediții, Festivalul Enescu 2021 va trece printr-o serie de transformări și adaptări, pentru a face față provocărilor pandemiei. Cele 78 de concerte sunt organizate în patru serii: