For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Mircea Dumitrescu | George Enescu Festival

ROMÂNIA

Mircea Dumitrescu, născut în 1998, a descoperit vioara la vârsta de 4 ani.

În prezent studiază cu Maestrul Gabriel Croitoru la Universitatea Națională de Muzică București. A susținut numeroase recitaluri și concerte în România, Ungaria, Suedia, Germania, Italia, Franța, Spania și Elveția. A cântat ca solist cu Royal Camerata, Orchestra Simfonică București,, a colaborat cu Romanian Youth Orchestra, Romania Simfonietta și Virtuosi Orchestra. În 2017 a fost invitat să participe la un turneu în Franța cu orchestra LES DISSONANCES.

A colaborat cu mari muzicieni precum Tiberiu Soare, Cristian Măcelaru, Cristian Mandeal, Alexandr Sitkovesky, Horia Andreescu și Alexandru Tomescu.

A câștigat premiul I la peste 60 de concursuri, printre care 25 de concursuri internaționale. A urmat masterclass-uri cu mari artiști precum David Grimal, Silvia Marcovici, Sherban Lupu, Liviu Prunaru, Mihaela Martin, Gabriel Croitoru, Remus Azoiței și mulți alții.

A fost susținut de burse oferite de „Fundația Regală Margareta a României”, Fundația Mol România, Fundația „Dan Voiculescu”, Fundația „Ciprian Marica”, Fundația „Martin Sternin”, Fundația Bright Light, Merci Charity Boutique, Uniunea Națională pentru Interpreți și Muzicieni din România (UNIMIR), precum și de către mai mulți donatori privați.

PROGRAM

Etapă online
Bach Adagio și Fugă din Sonata în sol minor pentru vioară solo
Mozart Concertul nr. 5 în la major pentru vioară și orchestră K. 219 (partea I cu cadență)
Beethoven Sonata nr. 6 în la major pentru vioară și pian op. 30 nr. 1
Enescu „Lăutarul” din Suita Impresii din copilărie op. 28
Paganini Capriciul nr. 14

Semifinală
Brahms Sonata nr. 3 în re minor pentru vioară și pian op. 108
Enescu Sonata nr. 3 în la minor pentru vioară și pian op. 25, „în caracter popular românesc”
Sarasate Zigeunerweisen op. 20

Finală
Brahms Concertul în re major pentru vioară și orchestră op. 77