For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Modificarea orei de începere - Concertul de la Sala Palatului, din data de 4 septembrie, va începe la ora 19.30 | George Enescu Festival

Modificarea orei de începere – Concertul de la Sala Palatului, din data de 4 septembrie, va începe la ora 19.30

Concertul Orchestrei Radiodifuziunii din Berlin, care va prezenta în premieră lucrarea lui Richard Strauss Femeia fară umbră – Die Frau ohne Schatten, va începe pe data de 4 septembrie la ora 19:30 și nu la ora 20:00 cum a fost inițial programat.

Maestrul Vladimir Jurowski a solicitat această schimbare de program având în vedere dimensiunea amplă a operei, care durează aproximativ 3,5 ore.

Die Frau ohne Schatten este una dintre cele mai captivante povești transpuse muzical de Richard Strauss, spectacolul aniversând în acest an 100 de ani de la premieră. Partitura include 164 de instrumente, unele rare, roluri provocatoare pentru peste 10 artiști lirici. În cadrul Festivalului discursul muzical va fi însoțit de imaginile create de Carmen Lidia Vidu.

Programarea inițială avea în vedere coordonarea cu restul spectacolelor din Festival, respectiv cele din Seria Concerte Camerale de la Ateneul Român, care se vor termina în jurul orei 19.00.