For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser MÜNCHENER BACH-ORCHESTER | George Enescu Festival

MÜNCHENER BACH-ORCHESTER

După ce a fondat Munich Bach Choir în 1954, Karl Richter a creat și Munich Bach Orchestra, pentru ca, într-un interval foarte scurt de timp, să o aducă la un grad înalt de recunoaștere internațională. Orchestra și-a câștigat faima în jurul lumii, cel mai notabil prin interpretarea lucrărilor lui Bach în numeroase tururi: pe scene de la Paris și Moscova, până la Tokyo și New York.

Programul plin de concerte a fost completat de multiple înregistrări ale unor compoziții clasice de anvergură, de la Bach, la Beethoven (sub egida Deutsche Grammophon), dar și de producții televizate și radio-unele cu interpreți și instrumentaliști de marcă pentru anii 1960-1970 (inclusiv Dietrich Fischer-Dieskau, Fritz Wunderlich, Edith Mathis, Hertha Töpper, Aurèle Nicolet și Maurice André). Înaintea creșterii performanțelor informate istoric, The Munich Bach Orchestra era aproape lipsită de competiție.

După moartea lui Richter din 1981, Hanns-Martin Schneidt a preluat bagheta între 1984 și 2001. Printre dirijorii proeminenți invitați înaintea și în urma erei sale îi amintim pe Leonard Bernstein, Ralf Otto, Peter Schreier și Bruno Weil. În 2005, dirijorul, organistul și clavecinistul Hansjörg Albrecht a devenit directorul muzical al orchestrei, care își continuă activitățile artistice, inspirate de practica muzicală informată istoric, și continuă să contribuie la renașterea creativă a tradiției Munich Bach. Parteneri artistici notabili îi includ pe Donlon Dance Company, cântăreți precum Marlis Petersen, Simone Kermes și Klaus Florian Vogt, dar și soliști instrumentali precum Vilde Frang, Alina Pogostkina, Mirijam contzen și Adrian Brendel.

În plus față de concertele majore din orașele importante, ansamblul a fost prezent la festivale internaționale de muzică (Europäische Wochen Passau, Musikfestspiele Saar, Quedlinburger Musiksommer), la Festspielhaus Baden-Baden și la biserica Ottobeuren, dar a avut și tururi în Italia în istoria recentă. De-a lungul celor 2 tururi de concerte din Japonia din 2014 și 2017, Munich Bach Orchestra și Hansjörg Albrecht au obținut aprecieri importante pentru cele 26 de concerte interpretate.

Albumele recente includ înregistrări ale concertelor de orgă ale lui Händel, oratoriul Augustinus al lui Enjott Schneider și o nouă adaptare a Lied von der Erde pentru 4 soliști și orchestră de cameră a lui Gustav Mahler. În 2018, Munich Bach Orchestra a interpretat la Haus der Musik din Innsbruck și la Great Hall Mozarteum Foundation-pentru prima oară de la interpretările excepționale din Salzburg, sub bagheta lui Karl Richter.

În 2019, MBO a avut un tur în Germania, momentul mai multor concerte apreciate de critici, și, în același an, ajunge în Japonia pentru a treia oară ca ambasador al tradiției Munich Bach.