For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Myung-Wha Chung | George Enescu Festival
myung

Myung-Wha Chung

Apreciată în toată lumea ca solistă, membră în grupuri camerale și profesoară, violoncelista Myung-Wha Chung a concertat în cele mai importante centre muzicale de-a lungul celor cinci decenii de carieră internațională. Născută într-o familie coreeană de muzicieni, Myung-Wha Chung coordonează Festivalul de Muzică și Școala PyeongChang (anterior denumite Great Mountains), din postura de director artistic.

De-a lungul a cinci decenii, Myung-Wha Chung a concertat alături de orchestre renumite ale lumii, printre care Orchestra Filarmonicii Regale a Marii Britanii, Philharmonia, Hallé, Birmingham, Orchestrele BBC și London Mozart Players, orchestre din SUA (Los Angeles, Detroit, Houston), Santa Cecilia din Roma, RIAS din Berlin, Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Germaniei de Sud-Vest, Suisse Romande și Orchestra Festivalului de la Lucerna, Orchestra Filarmonicii din Israel, Orchestra din Barcelona, Orchestra Națională a Belgiei și Orchestra Filarmonicii din Rotterdam, Orchestra Simfonică din Göteborg, Orchestra Filarmonicii din Copenhaga, Orchestra Simfonică din St. Petersburg și Orchestra Națională a Mexicului. A susținut recitaluri și concerte camerale în marile orașe ale lumii – New York, Paris, Viena, Roma, Milano, Dresda, Seul, Tokyo, Hong Kong, Beijing, Boston, Chicago și Philadelphia.

A concertat în cadrul mai multor festivaluri, printre care Lucerna, Maggio Musicale din Florența, Spoleto, Palma de Mallorca, Tivoli, Birmingham, Evian și Dijon. A cântat la Casa Albă și la ONU și a apărut în emisiuni televizate din Statele Unite, Europa și Coreea.

Născută și crescută în Coreea, a studiat cu Leonard Rose la Juilliard și Gregor Piatigorsky la University of Southern California din Los Angeles și a câștigat numeroase concursuri.

Myung-Wha Chung a predat la Mannes College of Music din New York și la Universitatea Națională de Arte din Coreea, pregătind o generație de muzicieni remarcabili. De asemenea, s-a implicat în cauze sociale, fiind ambasador al unor organizații precum ONU, în programul internațional pentru controlul drogurilor, UNICEF în Coreea, Orașul Seul, precum și pentru Comisia Națională Coreeană pentru Drepturile Omului.

Înregistrările sale solo și în trio cu pian, ca parte a CHUNG Trio – alături de sora sa, violonista Kyung-Wha Chung și fratele său, pianistul Myung-Whun Chung – au fost realizate de case de producție importante, precum Decca, Deutsche Grammophon sau EMI. A comandat numeroase lucrări noi, în special de la compozitori coreeni și le-a interpretat în primă audiție. A susținut concerte și le-a predat copiilor atât la Maestra Chung Myung-Wha Music Village din PyeongChang, cât și în alte locuri din Coreea.

Face parte din juriile mai multor concursuri internaționale de violoncel, între care Ceaikovski, Cassado, Enescu, Isang Yun și Regina Elisabeta.

Myung-Wha Chung a primit numeroase premii și distincții, precum Ordinul Național Coreean Meritul Cultural Eungwan și Premiul Excellence 2000 al Camerei de Comerț SUA-Asia.