For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Natasha Brofsky | George Enescu Festival

Natasha Brofsky

Natasha Brofsky face parte din ansamblul Peabody Trio, câștigător al premiului Naumburg, care a cântat într-o serie de  concerte camerale de top din SUA, Canada și Marea Britanie. Trio-ul a participat în numeroase emisiuni radio și a avut sesiuni de înregistrări cu casele de discuri The New World, CRI și Artek. Natasha Brofsky a cântat ca artist invitat cu numeroase ansambluri, inclusiv cvartetele Takacs, Prazak, Cassatt, Norwegian, Jupiter, Ying și Borromeo.

Brofsky a ocupat funcții principale în Orchestra Radio Norvegiană și Orchestra de Cameră Norvegiană sub conducerea Ionei Brown. Ea a fost, de asemenea, membră a Ansamblului Serapion, cântând împreună cu grupul în Germania și Austria, și a trio-ului de coarde Opus 3, care a susținut concerte în toată Norvegia pentru Rikskonsertene, agenția norvegiană de concerte de stat.

Ea a înregistrat Concertul pentru violoncel și instrumente de suflat al lui Olav Anton Thommessen pentru Aurora Records și a fost unul dintre participanții recurenți la Open Chamber Music din Prussia Cove, Anglia. Brofsky a susținut masterclass-uri la multe școli, inclusiv la Conservatorul din San Francisco, Conservatorul Peabody și Universitatea din Boston.

Brofsky a predat la Institutul Barratt-Due din Oslo, la Universitatea din Colorado-Boulder și Institutul Heifetz. De asemenea, din 2001 face parte din echipa de cadre didactice a Festivalului Yellow Barn (Vermont), din 2004 a Conservatorului din New England, din 2012 la Juilliard și din 2016 la facultatea pre-universitară a Școlii Julliard.

Ea deține o diplomă de licență în muzică și un certificat de interpret de la Eastman School și o diplomă de masterat de la Mannes College, New School for Music. Brofsky a studiat cu Marion Feldman, Robert Sylvester, Paul Katz și Timothy Eddy și a obținut o bursă Fulbright cu William Pleeth la Londra, unde a primit premiul Muriel Taylor pentru violoncel.