For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Nicolas Testé | George Enescu Festival

Bassul de origine franceză Nicolas Testé a studiat pianul, fagotul și istoria muzicii înainte să pornească pe drumul carierei sale de cantist. A studiat la Opera National de Paris  și la Centre de Formation Lyrique.

Nicolas Testé concertează în mod regulat la opere de renume precum: Metropolitan Opera, New  York,  Staatsoper  Munich,  Los  Angeles  Opera,  San  Fransisco  Opera,  Deutsche  Oper  Berlin,Opéra  National  de   Paris,  Teatro   San  Carlo   Naples,  Grand   Théâtre  Geneva,   Teatro  alla   Scala  diMilano, Teatro La Fenice dar și pe scene de festival precum Glyndebourne Festival și Chorégies d’Orange.

Repertoriul său extins cuprinde roluri în opere celebre: Iphigénie en Aulide (Agamemnon), Roméo et Juliette(Frère Laurent),  Manon  (Des Grieux),  Hamlet  (Claudius),  Il Trovatore  (Ferrando),  The Magic Flute(Sarastro), Castor and Pollux (Jupiter), Faust (Mephisto), The Tales of Hoffmann (The Four Villains)and The Barber of Seville (Basilio).

În stagiunea precedentă a cântat la Bayerische  Staatsoper în  La   Bohème  (Colline),  la   Metropolitan Opera în opera Carmen (Zuniga), la Opéra de Paris în Samson și Dalila (Abimelech) dar și la Los Angeles Opera unde a jucat rolul Four Villains în opera The Tales of Hoffmann.

Apariții scenice  viitoare ale cântărețului Nicolas Testé includ întoarcerea sa pe scena Bayerische Staatsoper într-o nouă producție Lucia di Lammermoor  (Raimond). A cântat de asemenea la Opernhaus Zurich în opera  Maria Stuarda (Giorgio Talbot)și la Deutsche Oper Berlin, același rol. Viitoarea producții la Deutsche Oper Berlin includ opera Faust (Mephisto) și La Gioconda (Alvise Badoero). In January 2018 a cântat la Opéra National de Paris în opera  Bărbierul din Seville (Basilio).

În octombrie 2018 Nicola Testé a reventi la Opéra Bastille unde a interpretat rolul servitorului Marcel din opera Les Huguenots de Meyerbeer, eveniment urmat de o apriție la MET, în opera Les Pêcheurs de deperles (Nourabad).

În februarie 2019 Nicolas Teste s-a bucurat de un debut cu succes în rolul Sarastro din opera Flautul fermecat de Mozart la Paris Opera Bastille, dar și în rolul lui Claudius din Hamlet, versiunea de concert, interpretată la Barcelona și la Deutsche Oper Berlin. În toamna lui 2019 a revenit în rolul lui Sir Giorgio din opera I Puritani de Bellini, iar recent a jucat în Romeo și Julieta de Gounod, rolul lui Frère Laurent, la Teatro alle Scala di Milano.

Pe lângă numeroasele producții de operă, Nicolas Testé concertează adesea alături de orchestre simfonice de prestigiu internațional. În noiembrie 2017 a susținut un turneu în Asia alături de soprana Diana Demrau, unde au interpretat programe de gală de operă și recitaluri. Au susținut concerte la Singapore,Shanghai, Tokyo, Seoul, Taipei and Beijing. În contextul turneului VERDIssimo în lunile mai și iunie 2018, a susținut concerte în cele mai prestigioase săli de concert europene.