For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser NICOLÒ DONINI | George Enescu Festival
NICOLÒ DONINI

NICOLÒ DONINI

Basul Nicolò Donini este una dintre cele mai interesante noi talente ale muzicii de operă din Italia. În 2018 a fost admis la Accademia Rossiniana din Pesaro și a debutat la Rossini Opera Festival în rolul lui Lord Sidney / Don Prudenzio în Il viaggio a Reims.

Născut în Bologna în 1990, Nicolò Donini a intrat încă din copilărie în corul de la Teatro Comunale di Bologna, pe când avea 11 ani. După aceea a studiat pianul la Conservatorul G. B. Martini din Bologna, unde a absolvit la secția de canto. De asemenea, a absolvit și Conservatorul A. Boito din Parma, la clasa lui Nemi Bertagni. În prezent, studiază cu Antonella D’Amico.

Datorită Scuola dell’Opera, a avut șansa să participe la mai multe producții ale Teatro Comunale di Bologna (Madama Butterfly, La traviata, Don Pasquale, Rigoletto) și ale Teatro Regio di

Parma, unde a debutat, în 2016, înterpretându-l pe Martino în L’occasione fa il ladro.

Membru al Academiei „Rodolfo Celletti” în Martina Franca, a interpretat mai multe roluri în cadrul Festival della Valle d’Itria: Seneca în L’incoronazione di Poppea, Luka în The Bear de W. Walton și Atlante în Baccanali de A. Steffani, spectacol transmis în direct de Dynamic.

În 2017 a debutat la Teatro dell’Opera din Roma, în Lo scoiattolo in gamba de Nino Rota, cântând alături de Leo Nucci în concertul aniversar care celebra 50 de ani petrecuți de baritonul italian la Teatro Municipale di Piacenza.

În 2017 a cântat în I Capuleti e i Montecchi (Lorenzo), La traviata, sub bagheta lui Renato Palumbo și Il viaggio a Reims (Trombonok) la Ópera di Tenerife.

Ultimele apariții: La cambiale di matrimonio (Tobia Mill) la Teatro Rossini din Pesaro; Il trovatore la Teatro Comunale di Bologna, sub bagheta lui Pinchas Steinberg; Il viaggio a Reims în Tenerife; Stabat Mater în Pesaro, la 150 de ani de la moartea lui Rossini; Le trouvère, la Festival Verdi în Parma, în viziunea lui Robert Wilson și sub bagheta lui Roberto Abbado; I Capuleti e I Montecchi (Lorenzo) la Teatro Comunale din Bologna; La Gioconda în Piacenza și în Modena.

Proiecte viitoare: La cambiale di matrimonio și Campanello de Donizetti (Don Annibale) la Teatro Lirico din Cagliari; un concert Rossini la Teatrul Bolșoi din Moscova; Silla de Händel la Festivalul George Enescu. Va concerta alături de Europa Galante, sub bagheta lui Fabio Biondi; va cânta în Fidelio (Don Fernando) la Teatro Comunale din Bologna, L’italiana in Algeri (Mustafà) în Pesaro; Moïse et Pharaon (Eliezer) la Rossini Opera Festival; Carmen (Zuniga) la Teatro Regio din Parma; La bohème (Colline) în Tenerife.