For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Noah Bendix-Balgley | George Enescu Festival
Noah Bendix-Balgley

Considerându-l ca fiind scopul vieții sale, Noah Bendix-Balgley are un sunet personal care se conectează cu publicul său într-un mod semnificativ. Fie că ghidează Filarmonica din Berlin ca primă vioară, cântând muzică de cameră sau în fața orchestrei ca solist, darul lui Noah de a comunica prin muzică a ajuns la ascultătorii din întreaga lume.

În calitate de solist, Noah apare în mod regulat cu orchestre internaționale de renume și în recital la cele mai faimoase săli din lume. Printre cele mai importante momente din acest sezon se numără debuturile cu Orchestra Simfonică din Québec, Filarmonica Buffalo, Orchestra Simfonică NHK și un program cu Academia de Muzică de Cameră din Potsdam. Momentele majore recente includ debutul său în concert cu Filarmonica din Berlin, apariții în concert cu Orchestra Festivalului Verbier la Schloss Elmau, debutul cu orchestrele simfonice din Shanghai și Guangzhou și turnee extinse de recital în Asia și Europa, inclusiv spectacole la Filarmonica din Berlin, Casa lui Beethoven din Bonn, Sala Națională de Concerte din Wroclaw și Sala Națională de Concerte din Taipei.

În 2016, Noah a compus și interpretat în premieră propriul său concert pentru vioară klezmer Fidl-Fantazye cu Orchestra Simfonică din Pittsburgh dirijată de Manfred Honeck, piesă pe care a interpretat-o ​​și cu Filarmonica Chineză. Alte momente importante cu această lucrare includ concerte cu Orchestra Filarmonică Radio France, Orchestra Națională a Belgiei, Orchestra Simfonică din Utah, Hong Kong Sinfonietta, Orchestra Filarmonică din Auckland, Orchestra Filarmonică din Nagoya, un turneu cu Orchestra Apollo’s Fire cântând la instrumente de epocă, și interpretarea Concertului dublu de Brahms cu Orchestra Festivalului de Muzică Aspen și Alisa Weilerstein.

Muzician de cameră pasionat, Noah cântă în mai multe ansambluri fixe, printre care un trio cu pianistul Robert Levin și violoncelistul Peter Wiley și septetul multi-gen Philharmonix, cu membri ai orchestrelor Filarmonicii din Berlin și Viena, care tocmai au lansat al doilea album sub egida Deutsche Grammophon. Cele mai recente și viitoare concerte de cameră importante includ spectacole la Seattle Music Festival, Bergen International Festival, Sarasota Festival, ChamberFest Cleveland, Zermatt Festival, Le Pont Festival din Japonia și turnee mondiale cu Philharmonix, inclusiv o rezidență de mai mulți ani la Konzerthaus din Viena.

Noah este, de asemenea, un interpret renumit al muzicii tradiționale klezmer, un stil muzical care a făcut parte din viața sa încă de la o vârstă fragedă. A cântat cu grupuri klezmer de renume mondial precum Brave Old World și a predat la ateliere klezmer din Europa și Statele Unite. Cântă la o vioară Cremonese făcută în 1732 de Carlo Bergonzi.