For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Norbert Anger | George Enescu Festival

Violoncelistul german Norbert Anger s-a impus ca unul dintre cei mai versatili instrumentiști din generața sa. Interpretările sale sunt definite de profunzimea expresiei muzicale și impresionează prin „virtuozitatea, tehnica puternică, precizia impecabilă și tonul bogat al violoncelului” (Michael Gmasz, Radio Klassik).

Născut în 1987 în Freital, lângă Dresda, Norbert a primit pentru prima dată pregătire muzicală la Liceul Saxon de Stat pentru Muzică Carl Maria von Weber (?) înainte de a-și finaliza educația muzicală sub îndrumarea profesorului Wolfgang Emanuel Schmidt de la Universitatea de Arte din Berlin. De asemenea, a dobândit inspirație muzicală valoroasă de la Sir Colin Davis, David Geringas și Heinrich Schiff.

Încă din primii ani, Norbert a atras atenția ca solist. A câștigat premii la aproape toate competițiile internaționale majore, inclusiv la Concursul de muzică germană din Bonn, Concursul de violoncel Rostropovich și Concursul Vibrarte din Paris, Concursul internațional Ceaikovski din Moscova, Concursul de violoncel Domenico Gabrielli din Berlin și Concursul internațional de violoncel Paulo Helsinki.

În anii care au urmat, Norbert a lucrat ca solist împreună cu Sächsische Staatskapelle Dresden, Orchestra de Paris, Orchestra Filarmonică din Helsinki, Orchestra Mariinsky și Orchestra Simfonică de Stat din Moscova, sub dirijori precum Christian Thielemann, Valeri Gergiev, Vladimir Spivakov, Ton Koopman, Andrea Marcon, John Stôrgards și Emmanuelle Haim.

Norbert posedă, de asemenea, un mare entuziasm pentru muzica de cameră. Pe lângă activitățile sale ca membru fondator al Cvartetului Dresda Arabella și Octetului din Dresda, a susținut reprezentații ca invitat la festivaluri de muzică de cameră din întreaga lume, alături de artiști precum Christoph Eschenbach, Daniil Trifonov, Denis Matsuev, Sol Gabetta, David Geringas și Jan Vogler.

Înregistrările sale pe CD includ concerte pentru violoncel de Haydn și Mozart, precum și un repertoriu popular de sonate de Brahms, Strauss și Debussy. Cel mai recent album al lui Norbert „Strauss / Wagner” (OehmsClassics, 2019) prezintă propriile aranjamente ale operelor lui Richard Wagner și a atras atenția și i-a adus laude din partea criticilor. Din 2013, Norbert deține funcția prestigioasă de concertmaestru de violoncel la Sächsische Staatskapelle Dresden. Din 2015, este, de asemenea, violoncelistul principal la Orchestra Festivalului de la Bayreuth.

Norbert Anger cântă la un violoncel realizat de Alessandro Gagliano (Napoli, 1720) și cântă exclusiv cu corzi Larsen A / S.