For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Nunta de Stravinski - Declarațiile celor 4 pianiști | George Enescu Festival

Nunta de Stravinski – Declarațiile celor 4 pianiști

Mihai Ritivoiu

            Sunt onorat și deosebit de bucuros să pot participa la premiera românească a unei lucrări geniale și atipice în atât de multe feluri, la aproape 100 de ani de la premiera mondială ce a avut loc în 1923, la Paris. După mai bine de un an în care am fost cu toții loviți de izolarea, constrângerile și angoasa creată de evoluția imprevizibilă a acestei pandemii în care continuăm să ne aflăm, mi se pare aproape un miracol faptul că acest concert și întreg Festivalul „Enescu” au loc în acest an. În plus, ocazia de a lucra îndeaproape cu trei colegi pianiști, sub bagheta maestrului Jurowski, va fi o experiență unică, fascinantă și extrem de stimulatoare artistic.

Andrei Licareț

            Mă bucur mult să mă aflu pe scenă în compania maestrului Vladimir Jurowski și a tuturor celorlalți muzicieni implicați în acest concert deosebit, dedicat în întregime marelui compozitor Igor Stravinski, concert în cadrul căruia se va putea asculta, printre altele, una dintre cele mai importante lucrări scrise de Stravinski, Les Noces. Este o lucrare de o extraordinară forță și originalitate creatoare, cu o mare influență asupra generațiilor de compozitori ce i-au succedat.

Alexandra Silocea

            Revenirea la Festivalul „Enescu” reprezintă, pentru mine, speranța că viața își reia cursul firesc, bucuria că muzica ne aduce iar împreună. Este o mare onoare să cânt din nou pe scena Sălii Palatului sub bagheta marelui dirijor Vladimir Jurowski, alături de ceilalți trei colegi pianiști, pe unul din cele patru piane de mare clasă, pe care Bösendorfer le trimite special din Austria pentru acest concert, eu fiind un artist Bösendorfer. Așadar se reunesc pe 1 septembrie, la Sala Palatului, muzicieni de excepție, din țară și din străinătate, din dorința de a vă aduce bucurie, la „Nunta“ lui Stravinski.

Daniel Ciobanu

            După experiența absolut nemaipomenită din cadrul ediției precedente a Festivalului, mă simt onorat să revin în cadrul acestui eveniment ilustru atât în contextul împlinirii celor 25 de ediții de la nașterea Festivalului, cât și al programului muzical cu totul deosebit.

            Este, de asemenea, o adevărată onoare să fiu prezent printre muzicieni de asemenea calibru și aglutinat artistic într-un scenariu muzical atât de ofertant și complex, precum Les Noces de Igor Stravinski.

            Mă bucur enorm că există oportunitatea de a da viață unor astfel de evenimente pline de bravură în România și de a ne bucura împreună de muzică de cea mai înaltă calitate, aici, acasă, mulțumită organizatorilor perseverenți și pasionați ai Festivalului „George Enescu”.