For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Olga Bezsmertna | George Enescu Festival
Olga Bezsmertna

De la debutul ei spectaculos în rolurile Rusalka alături de Piotr Beczala și Rachel în La Juive alături de legendarul Eleazar de Neil Shicoff la Opera de Stat din Viena în 2014/15, Olga Bezsmertna, cu „vocea sa magnifică” (Die Presse), s-a impus ca una dintre cele mai impresionante tinere voci de astăzi.

După absolvirea Academiei Naționale de Muzică din Kiev în 2010 și după victoria ei strălucită în competiția „Neue Stimmen” a Fundației Bertelsmann în 2011, Olga Bezsmertna a fost angajată ca membră a ansamblului la Opera de Stat din Viena, unde de atunci a cântat numeroase roluri importante, printre care Contessa (Le nozze di Figaro), Fiordiligi (Cosí fan tutte), Donna Elvira (Don Giovanni), Pamina (Die Zauberflöte), Liù (Turandot), Mimí (La Bohème), Mélisande (Pélleas et Mélisande), Tatjana (Eugene Onegin), Rosalinde (Die Fledermaus) și Alice Ford (Falstaff).

 În 2015, Olga Bezsmertna și-a făcut debutul la Festivalul de la Salzburg ca Marzelline într-o nouă producție a spectacolului Fidelio (regizat de Claus Guth și dirijat de Franz Welser-Möst), alături de Jonas Kaufmann și Adrianne Pieczonka. La Festivalul de la Salzburg a apărut și în Die Liebe der Danae, de Strauss.

 Lucrează în mod regulat cu dirijori importanți precum Valéry Gergiev, Adam Fischer, Alain Altinoglu, James Conlon sau Christian Thielemann și regizori de scenă precum Marco Arturo Marelli, Sven-Eric Bechtholf sau Adrian Noble.

 În sezonul 202/21, Olga Bezsmertna va cânta în concerte cu Orchestra Filarmonică Germană de Radio Saarbrücken și Orchestra de Stat Hessisches Wiesbaden, va interpreta rolul Ghita într-o versiune de concert a lucrării Der Zwerg de Zemlinski la Festivalul Internațional George Enescu din București și va debuta în rolul Diana din lucrarea La Calisto de Cavalli la Teatrul Scala din Milano.