For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Opera Națională | George Enescu Festival

Opera Națională

Cu o istorie de aproape 140 de ani, Opera din Bucureşti, înfiinţată prin lege în anul 1877, apoi ca societate particulară în anul 1885 şi devenită teatru de stat în anul 1921, a primit un sediu nou abia în anii ’50 ai secolului trecut, până atunci funcţionând în diverse locaţii din Capitală.

Actuala clădire a Operei Naționale București, creată de arhitectul Octav Doicescu şi inaugurată de trupa Operei în anul 1954, dispune de mai multe spaţii pentru spectacole, printre care Sala Mare, Foaierul Mare şi Foaierul de Concerte-Muzeu. Sala Mare a teatrului este de tip italian şi are o capacitate de 952 locuri (stal, două rânduri de loji şi balcon). În foaierele de marmură, care îmbină stilul baroc cu cel clasic, se pot organiza expoziţii şi evenimente. De asemenea, în timpul pauzelor, spectatorii au la dispoziţie o cafenea la primul etaj al foaierului, precum şi mai multe spaţii de relaxare.

Începând cu anul 2013, Opera Naţională Bucureşti se află într-un amplu proces de renovare, clădirii fiindu-i astfel redată frumusețea arhitecturală și cromatică, iar acustica Sălii Mari îmbunătățită.

No event found!