For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Orchestra de Cameră din Basel | George Enescu Festival

Orchestra de Cameră din Basel este recunoscută ca una dintre cele mai importante orchestre de cameră de pe scena muzicii clasice. Invitații la cele mai importante săli de concerte și festivaluri din întreaga lume modelează agenda orchestrei, precum și propriile concerte cu abonament în Basel. Diverse înregistrări sub egida caselor de discuri clasice, precum Sony, Deutsche Harmonia Mundi și Warner, multe premiate cu premii prestigioase, sunt martorele calității excelente și a bucuriei ansamblului de a cânta împreună.

Sub direcția artistică a primilor violoniști sau sub bagheta unor dirijori deosebiți, Orchestra de Cameră din Basel își prezintă repertoriul larg, de la barocul istoric la muzica contemporană, în aproximativ 80 de spectacole pe an.

Asocierea principalului dirijor invitat, Giovanni Antonini, cu ansamblul asigură o colaborare fructuoasă. Un punct culminant este ciclul Beethoven pentru care orchestra și remarcabilul specialist în baroc au lucrat împreună. Interpretarea fidelă perioadei istorice a primit premiul „Ansamblul Anului” din partea ECHO Klassik în 2008. Orchestra de Cameră de la Basel va alterna cu Ansamblul italian Il Giardino Armonico pentru a cânta și înregistra pe CD, sub bagheta lui Antonini, toate cele 107 simfonii de Haydn,  până în anul 2032.

În septembrie 2019, Orchestra de Cameră din Basel a primit un premiu pentru muzică din partea statului elvețian.

Alte proiecte majore vor fi concerte și înregistrări ale tuturor simfoniilor de Schubert sub conducerea lui Heinz Holliger, precum și o serie de opere în concert.