For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Orchestra de Cameră din Lausanne | George Enescu Festival
Orchestra de Cameră din Lausanne

Orchestra de Cameră din Lausanne

Orchestra de cameră din Lausanne (OCL) susţine în jur de 100 de concerte pe stagiune la Salle Metropole din Lausanne, locaţia sa originară, dar şi în restul Elveţiei şi în străinătate. Astfel, de-a lungul timpului, ansamblul a putut fi ascultat la Theatre des Champs-Elysees şi Salle Pleyel, din Paris, la Alte Oper, din Frankfurt, la Accademia Nazionale di Santa Cecilia, din Roma, la Musikverein din Viena, dar şi în cadrul unor festivaluri precum BBC Proms, în Londra, Festivalul Rheingau şi Festivalul Internaţional „George Enescu”, din Bucureşti.

Fondată în 1942 de Victor Desarzens, Orchestra de cameră din Lausanne a colaborat cu artişti internaţionali de mare clasă, printre care se numără dirijori ca Ernest Ansermet, Gunter Wand, Paul Hindemith, Charles Dutoit, Neeme Jarvi şi Jeffrey Tate, dar şi solişti ca Isaac Stern, Radu Lupu şi Martha Argerich. De-a lungul celor peste 70 de ani de existenţă, orchestra a fost condusă doar de cinci directori artistici: Victor Desarzens (1942-1973), Armin Jordan (1973-1985), Lawrence Foster (1985-1990), Jesus Lopez Cobos (1990-2000) şi Christian Zacharias (din 2000 până în prezent).

Orchestra de cameră din Lausanne are o discografie extrem de numeroasă, care a primit numeroase laude de la presa internaţională. Înregistrarea completă a concertelor pentru pian de Mozart, interpretate şi dirijate de Christian Zacharias, emisă de casa de discuri germană MDG, a fost distinsă cu peste 40 de premii internaţionale. Recent, a început o nouă colaborare cu Outhere Music: o remarcabilă înregistrare a integralei concertelor pentru clarinet de Louis Spohr, interpretată şi dirijată de Paul Meyer în 2012, va fi urmată de un CD dedicat lui Arnold Schonberg, cu Heinz Holliger, în toamna lui 2013.

Fiind parteneră cu Opera din Lausanne, Orchestra de cameră apare în mod regulat în fosa operei, în timpul stagiunii. OCL este, de asemenea, prima orchestră din Elveţia care preia un compozitor pentru o rezidenţă la fiecare doi ani. Ca parte a misiunii sale de a promova muzica de calitate în rândul tinerilor ascultători, orchestra oferă un număr variat de concerte pentru familii şi şcoli, colaborând în mod regulat cu instituţii de învăţământ superior din oraş. Majoritatea concertelor OCL sunt înregistrate de Espace 2, partenerul său privilegiat încă de la începuturile ei, şi pot fi ascultate pe www.espace2.ch.