For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Orchestra de Cameră din Viena | George Enescu Festival
Orchestra de Cameră din Viena

Orchestra de Cameră din Viena

În cei 75 de ani de existență, Orchestra de Cameră din Viena s-a impus ca una dintre cele mai importante orchestre de cameră din lume.

De-a lungul deceniilor, orchestra a lucrat îndeaproape cu dirijorii Carlo Zecchi (dirijor principal 1966 – 1976), Philippe Entremont (dirijor principal 1976 – 1991), ulterior cu Yehudi Menuhin, Sándor Végh, Heinrich Schiff (dirijor principal 2005 – 2008) și Stefan Vladar (dirijor principal 2008 – 2018). În 1946, Benjamin Britten a dirijat Orchestra de Cameră din Viena în interpretarea lucrării sale Serenade Op. 31. În 1952, la vârsta de 9 ani, Daniel Barenboim a debutat cu orchestra, iar în 1964 Alfred Brendel a cântat cu orchestra.

Joji Hattori este dirijor principal invitat din 2018. Colaborarea sa cu orchestra a început în 2004.

La Viena, orchestra susține numeroase concerte pe lângă propriile serii (Matinees și Prime Time), inclusiv la Vienna Musikverein. De asemenea, orchestra a fost parteneră cu Teatrul din Viena și Opera de Cameră din Viena încă din sezonul 2012/13 ca orchestră de operă.

Din cauza pandemiei, turneele din Italia, Grecia, Irlanda, Bulgaria, Polonia, Portugalia, China, Rusia, Germania și Japonia au trebuit amânate pentru o dată ulterioară. De la redeschiderea sezonului cultural în Europa, Orchestra de Cameră din Viena s-a întors deja în Spania și Ungaria, a deschis Festwochen Gmunden (Austria) și a susținut numeroase concerte la Viena, inclusiv la Opera de Cameră din Viena și Konzerthaus din Viena. Pe lângă concertele permanente din Austria, participarea din acest an la Festivalul Internațional George Enescu de la București și alte angajamente în Europa se află pe calendarul aglomerat al orchestrei.