For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser ORCHESTRA DE CAMERĂ MAHLER | George Enescu Festival

Orchestra Camerei Mahler (MCO) a fost fondată în 1997, bazându-se pe viziunea împărtășită a unui ansamblu liber și internațional, dedicat creării și împărtășirii de experiențe excepționale de muzică clasică. Cu 45 de membri din 20 de țări, orchestra lucrează ca un colectiv nomad de muzicieni pasionați uniți pentru diverse tururi în Europa și în jurul lumii. Orchestra este constant în mișcare: a interpretat până la această dată în peste 40 de țări pe 5 continente. Este guvernată colectiv de echipa de management și de comisia orchestrei; deciziile sunt luate democratic cu participarea tuturor muzicienilor.

Sunetul MCO este caracterizat de un stil de muzică de cameră al unui ansamblu, care cântă cu ajutorul unor personalități muzicale alerte și distincte. Dedicați excelenței, muzicienii nu se abțin din a lua riscuri. Repertoriul de bază, de la muzica clasică vieneză și perioadele romantice timpurii, până la piese contemporane și premiere mondiale, reflectă agilitatea orchestrei în depășirea barierelor muzicale.

Orchestra a primit cele mai semnificative impulsuri artistice de la mentorul fondator, Claudio Abbado, și de la dirijorul laureate, Daniel Harding. MCO lucrează îndeaproape cu o rețea de Artistic Partners, care inspiră și modelează orchestra în colaborările de lungă durată. Partenerii artistici actuali ai MCO îi includ pe pianiștii Mitsuko Uchida și Leif Ove Andsnes, dar și pe violonistul Pekka Kuusisto. Vioara 1, Matthew Truscott, asistă și coordonează orchestra regulat cu repertoriul de cameră al orchestrei, în timp ce colaborarea de durată cu Daniele Gatti, consilierul artistic, se concentrează în jurul lucrărilor simbolice.

Muzicienii MCO împărtășesc o dorință puternică de aprofundare continuă a conexiunii cu publicul. Acest deziderat a condus la un număr crescând de întâlniri în culise și de proiecte care aduc muzica, învățatul și creativitatea în comunitățile de oriunde. Unboxing Mozart creează o convergență cu muzica, performanța colaborativă și jocurile urbane, invitând publicul să participe în procesul artistic prin difuzoare. Din 2012, Feel the Music a deschis lumea muzicii persoanelor fără auz și copiilor cu probleme de auz, prin ateliere interactive în școli și săli de concert. Muzicienii MCO sunt angajați egal în impărtășirea pasiunii lor și a expertizei cu noua generație de muzicieni: din 2009 au lucrat cu tineri muzicieni pentru a oferi o experiență orchestrală de calitate înaltă și o platformă unică pentru interconectare și schimb internațional, prin MCO Academy.