For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Orchestra de Cameră Pelléas | George Enescu Festival

Orchestra de Cameră Pelléas

Captivanți și deschiși spre noi experiențe, muzicienii de la Orchestra de Cameră Pelléas au decis de la început să-și creeze propria lor lume muzicală foarte specială.

Împreună cu Benjamin Levy, dirijor și muzician printre muzicieni, au visat să formeze o orchestră de cameră cu modus operandi și perspectivă distinctă, unde puteau respira profund aerul libertății, bucuriei și fraternității oferite de muzica de cameră, dar interpretată de o întreagă orchestră.
Un ansamblu democratic și independent, gestionat în comun de o comisie de muzicieni a căror singură motivație este bucuria de a cânta, menținând în același timp cele mai înalte cerințe de excelență. Un ansamblu îndreptat către noi descoperiri și aducând viață reînnoită în repertoriul francez al secolelor XIX și XX, adesea uitat. În cele din urmă, un ansamblu istoric format, care a ales să aplice pe instrumente moderne descoperirile făcute pe instrumente de epocă.

Astăzi, mai mult ca niciodată, muzicienii, dirijorul, echipa de suport, precum și mulți parteneri muzicali întâlniți de-a lungul celor doisprezece ani de existență ai lui Pelléas, își trăiesc visul, un fel de utopie orchestrală în care calitatea relațiilor umane, dorința de a se bucura și de a împărtăși momentele prețioase ale unui concert, sensibilitatea unuia față de celălalt, sunt încă cele mai valoroase și mai fragile obiective care trebuie atinse.