For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia | George Enescu Festival

Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia

Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia a fost prima orchestră din Italia care s-a dedicat exclusiv repertoriului simfonic, oferind premiere ale principalelor capodopere ale anilor 1900, precum Fântânile Romei și Pinii Romei de Respighi. Fondată în 1908, Orchestra a fost dirijată de unele dintre cele mai importante figuri muzicale ale secolului XX: de la Mahler, Debussy, Saint-Saëns, Strauss, Stravinsky, Sibelius, Hindemith, Toscanini, Furtwängler, De Sabata, Karajan și Abbado până la cei mai impresionanți interpreți ai zilelor noastre, inclusiv Gergiev, Thielemann, Dudamel, Temirkanov, în timp ce Bernardino Molinari, Franco Ferrara, Fernando Previtali, Igor Markevitch, Thomas Schippers, Giuseppe Sinopoli, Daniele Gatti și Myung-Whun Chung au fost directorii muzicali. Leonard Bernstein a fost președinte de onoare între 1983 și 1990.

Cu Sir Antonio Pappano în rolul de director muzical din 2005, orchestra s-a bucurat de un succes extraordinar, construindu-și o reputație internațională. Cu Pappano la conducere, Orchestra a apărut la unele dintre cele mai importante festivaluri de muzică, inclusiv Proms din Londra, White Nights din Sankt Petersburg, Festivalul de la Lucerna, Festivalul de la Salzburg și a cântat în unele dintre cele mai cunoscute locuri din lume, inclusiv Philharmonie din Berlin, Musikverein și Konzerthaus din Viena, Concertgebouw din Amsterdam, Royal Albert Hall din Londra, Salle Pleyel din Paris, La Scala din Milano, Suntory Hall din Tokyo, Semperoper din Dresda, Carnegie Hall din New York.

După o colaborare de lungă durată cu unele dintre cele mai mari case de discuri internaționale care au produs înregistrări devenite legendare, Orchestra Santa Cecilia înregistrează pe scară largă pentru Warner Classic. Lansările, sub Pappano, includ Madama Butterfly de Puccini (cu Angela Gheorghiu; înregistrarea a câștigat un premiu Brit), Requiem de Verdi (Gramophone Award, BBC Music Magazine, Brit Classical), Stabat Mater de Rossini și Pergolesi cu Anna Netrebko (Gramophone Editors ‘Choice Premiul), William Tell al lui Rossini, Simfonia nr. 6 a lui Mahler, Petite Messe Solennelle a lui Rossini, Quattro pezzi sacri ale lui Verdi, War Requiem de Britten și un CD intitulat Rossini Overtures. Înregistrat recent, Aida de Verdi se mândrește cu o distribuție de excepție (Anja Harteros, Jonas Kaufmann, Erwin Schrott) și a luat numeroase premii: Cea mai bună înregistrare 2015 pentru The New York Times și pentru The Telegraph, Cea mai bună operă 2015 – Apple Music, Choc Classica de l ‘année, Diapason D’or și Choix de France Musique, Albumul lunii pentru Gramophone, Preis der deutschen Schallplattenkritik. Un CD a apărut și în 2015, cu Concertul pentru pian nr. 1 de Ceaikovski  și Concertul pentru pian nr. 2 al lui Prokofiev interpretat de Beatrice Rana, Concertul pentru vioară de Brahms cu Janine Jansen (Decca) și Concertul pentru pian al lui Schumann interpretat de Jan Lisiecki (DGG).

Antonio Pappano și Orchestra au înregistrat și Nessun Dorma, The Puccini Album cu tenorul Jonas Kaufmann (Cele mai bune înregistrări de muzică clasică din 2015 pentru The New York Times), care a ajuns în topurile mondiale, Simfoniile nr. 2 și nr. 4 de Schumann, Simfonia de Elgar nr. 1 (ICA Classics), cd-ul „Anna Netrebko. Verismo” (DGG), Le Carnaval des Animaux cu Martha Argerich, Simfoniile lui Bernstein (Warner Classics), Otello de Verdi cu Jonas Kaufmann (Sony Classical), Tudor Queens cu Diana Damrau (Warner Classics) și Strauss: Ein Heldenleben / Burleske cu Bertrand Chamayou (Warner Classics).