For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Orchestra Filarmonică din Londra | George Enescu Festival

Orchestra Filarmonică din Londra

Una dintre cele mai bune orchestre de pe scena internațională, Orchestra Filarmonică din Londra a fost fondată în 1932 de Sir Thomas Beecham. De atunci, printre dirijorii principali s-au numărat și Sir Adrian Boult, Bernard Haitink, Sir Georg Solti, Klaus Tennstedt și Kurt Masur. În septembrie 2021, Edward Gardner a devenit dirijorul principal al orchestrei, în locul lui Vladimir Jurowski, care devine dirijor emerit, ca recunoaștere a impactului său extraordinar asupra orchestrei în calitate de dirijor principal în perioada 2007–2021. Karina Canellakis este actualul dirijor principal invitat al Orchestrei, iar Brett Dean, actualul compozitor în rezidență al Orchestrei.

Orchestra a cântat la Royal Festival Hall de la Southbank Centre de când a fost deschisă în 1951, devenind orchestră rezidentă în 1992. De asemenea, are rezidențe în Brighton, Eastbourne și Saffron Walden. În fiecare vară cântă la Festivalul de Operă Glyndebourne, unde a fost Orchestră Simfonică Rezidentă de peste 50 de ani. De asemenea, Orchestra face turnee la nivel internațional, cântând în spectacole sold-out în întreaga lume.

Orchestra transmite în mod regulat spectacole la televiziune și radio și a înregistrat coloane sonore pentru numeroase filme de succes, inclusiv trilogia Stăpânul Inelelor. A realizat numeroase înregistrări apreciate în ultimele opt decenii, iar în 2005 a început să lanseze înregistrări live, de studio și de arhivă sub egida propriei case de discuri.

În perioada pandemiei, LPO și-a dezvoltat în continuare relația cu publicul britanic și internațional prin conținutul său digital „LPOnline”: peste 100 de videoclipuri cu spectacole, informații și introduceri în diverse repertorii, care au primit până acum în mod colectiv peste 3 milioane de vizualizări în întreaga lume, și au condus la nominalizarea LPO ca finalistă în cadrul Digital Classical Music Awards 2020. Din toamna anului 2021, Orchestra a fost încântată să se poată întoarce la Southbank Center pentru a susține un sezon de concerte filmate în direct și transmise prin Marquee TV.

În septembrie 2021 se deschide un nou sezon de concerte live la Royal Festival Hall, cu 34 de concerte cu repertorii strălucite, interpretate de mulți dintre cei mai importanți muzicieni ai lumii – și toate în fața publicului live. Pe lângă noul său dirijor principal, Edward Gardner, LPO o întâmpină și pe Karina Canellakis, care își începe primul sezon complet ca dirijor principal invitat, și îl întâmpină pe Vladimir Jurowski în noul său rol de dirijor emerit. Acest triumvirat de dirijori conduce un sezon îndrăzneț și ambițios cu Sheku Kanneh-Mason, Klaus Makela, Renée Fleming, Bryn Terfel și artistul în rezidență al acestui sezon, Julia Fischer. Sezonul cuprinde o gamă largă de repertorii, incluzând 11 premiere de compozitori precum Tan Dun, Danny Elfman, Jimmy López și Rebecca Saunders. LPO este încântat să continue să ofere înregistrări live ale concertelor selectate de-a lungul sezonului prin parteneriatul său continuu cu Intersection și Marquee TV.