For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Orchestra Filarmonicii Regale din Liège | George Enescu Festival

Orchestra Filarmonicii Regale din Liège

Director Muzical: Christian Arming

Fondată în 1960, Orchestra Filarmonicii Regale din Liège (OPRL) este singura orchestră simfonică profesionistă din Belgia. Sprijinită de Fédération Wallonie-Bruxelles (Comunitatea franceză de limbă belgiană), orașul Liège și provincia Liège, cu sprijinul Loteriei Naționale, OPRL concertează în Liège – în prestigiosul cadru al Salle Philharmonique (1887) – și în întreaga Belgie, precum și în săli de concerte mari și la festivaluri importante din Europa, Japonia și Statele Unite.

Modelată de fondatorul său, Fernand Quinet, și de directorii săi muzicali (Manuel Rosenthal, Paul Strauss, Pierre Bartholomée, Louis Langrée, Pascal Rophé, François-Xavier Roth și, începând cu 2011, Christian Arming) OPRL a dezvoltat o identitate sonoră la răscrucea tradițiilor germane și franceze. Acest curs va continua sub conducerea lui Gergely Madaras, începând din septembrie 2019. Acesta combină o hotărâre de a susține o nouă activitate și de a promova moștenirea franco-belgiană, explorând în același timp un nou repertoriu, cu o politică de înregistrare care a condus la aproape 100 de înregistrări.

Evoluții recente și continue în discografia sa includ o înregistrare cu Sirba Octet (DGG / Universal France), lucrările simfonice complete ale lui Respighi (BIS), lucrările simfonice ale lui Saint-Saëns (BIS), Bloch și Elgar (La Dolce Volta), Ysaÿe (Alpha) și Franck (Fuga Libera / Musique en Wallonie).

De mai bine de cincisprezece ani, OPRL a preluat provocarea de a prezenta cea mai celebră muzică celor mai largi audiențe prin proiecte originale. Din 2016, a beneficiat de un parteneriat cu canalul de televiziune Mezzo Live HD (în Europa și Asia).

OPRL este, de asemenea, foarte dedicată rolului social pe care îl joacă pe tot parcursul anului, ducând muzica spre populația cu puțină sau deloc experiență în domeniul culturii clasice și, mai ales, din 2015, prin crearea unor orchestre de vecinătate cu asociația ReMuA (El Sistema Liège).

www.oprl.be