For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Orchestra Filarmonicii Regale din Londra | George Enescu Festival
Orchestra Filarmonicii Regale din Londra

Orchestra Filarmonicii Regale din Londra

Orchestra Filarmonicii Regale din Londra sărbătorește aniversarea de 75 de ani de la înființare, iar misiunea sa de a îmbogăți viețile oamenilor prin experiențe orchestrale care sunt fără compromisuri în excelența lor și incluzive prin atractivitatea lor, plasează Orchestra Filarmonicii Regale în prima linie a muzicii din Marea Britanie și pe plan internațional. În mod uzual, susține aproximativ 200 de concerte în fiecare sezon și cu un public la nivel mondial de peste jumătate de milion de oameni. Orchestra îmbrățișează un repertoriu larg care îi permite să ajungă la cel mai divers public, mai mult decât oricare altă orchestră simfonică britanică. În timp ce integritatea artistică rămâne primordială, Orchestra Filarmonicii Regale nu se teme să depășească limitele și este la fel de impresionantă înregistrând coloane sonore pentru jocuri video, filme și televiziune și lucrând cu vedete pop, precum atunci când interpretează marele repertoriu simfonic.

Orchestra Filarmonicii Regale colaborează cu cei mai inspirați artiști și este încântată să-l întâmpine pe noul său director muzical, Vasily Petrenko, începând cu august 2021. Numirea acestuia este un reper major în istoria Orchestrei, semnalând hotărârea sa de a lărgi publicul pentru muzică orchestrală, îmbunătățind în același timp reputația de unul dintre cele mai versatile ansambluri din lume. Vasily Petrenko a debutat cu Orchestra Filarmonicii Regale la Royal Albert Hall din Londra în martie 2016, oferind o interpretare puternică a Simfoniei nr. 2 de Mahler, „Învierea”. Colaborarea sa cu muzicienii Orchestrei a fost reafirmată în spectacolele ulterioare la Londra, iar planurile viitoare includ o serie de simfonii corale de Mahler la Royal Albert Hall, marile opere ale compozitorilor englezi la Royal Festival Hall din Southbank Centre și turnee în Germania și la importante festivaluri europene.

În plus față de sezonul anual de concerte al Orchestrei la Royal Albert Hall, Royal Festival Hall din Southbank Centre și casa Cadogan Hall din Londra, Orchestra Filarmonicii Regale este un ambasador cultural respectat și se bucură de un program încărcat de turnee internaționale, care se desfășoară în marile săli de concerte din lume și la festivaluri internaționale de prestigiu. Orchestra Filarmonicii Regale este recunoscută ca fiind cea mai solicitată orchestră din Marea Britanie, o distincție care i-ar fi plăcut lui Sir Thomas Beecham, cel ce a fondat orchestra în 1946. Misiunea sa a fost să conducă o renaștere vitală a orchestrelor britanice după cel de-al doilea război mondial și să formeze un ansamblu care cuprindea cei mai buni muzicieni din țară. De atunci, Orchestra a atras o listă strălucitoare de dirijori principali, printre care Rudolf Kempe, Antal Doráti, Walter Weller, André Previn, Vladimir Ashkenazy, Yuri Temirkanov, Daniele Gatti și Charles Dutoit.

Orchestra Filarmonicii Regale își propune să plaseze muzica orchestrală în centrul societății contemporane, colaborând cu parteneri creativi pentru a promova un angajament mai profund cu comunitățile pentru a se asigura că muzica orchestrală live este accesibilă unui public cât mai inclusiv și divers. Pentru a realiza acest lucru, în 1993, Orchestra a lansat RPO Resound, care a devenit cea mai inovatoare și respectată comunitate orchestrală și program educațional din Marea Britanie și la nivel internațional.

Orchestra Filarmonicii Regale a avut mereu spirit antreprenorial și în 1986 a fost prima orchestră din Marea Britanie care și-a lansat propria casă de discuri. Orchestra a continuat să îmbrățișeze progresele în tehnologia digitală și acum realizează aproape treizeci de milioane de descărcări ale muzicii sale înregistrate în fiecare an. Orchestra este din ce în ce mai activă online (www.rpo.co.uk) și pe rețelele de socializare (@rpoonline), oferind publicului posibilitatea de a interacționa cu orchestra și de a se bucura de informații din culise.

Pasiunea, versatilitatea și standardele artistice fără compromisuri sunt semnele distinctive ale Orchestrei Filarmonicii Regale, care privește cu nerăbdare spre un viitor interesant cu noul său director muzical, Vasily Petrenko, în care va continua să fie recunoscută ca fiind una dintre cele mai deschise și moderne orchestre simfonice din lume.